Съдът остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков

17:19, 04 мар 20 25 3362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков и настоящ административен директор на ФК „Левски“ Йоана Чолакова, съобщи bTV. 

Тя е обвинена като част от престъпната група, организирала е срещите им с иманяри. Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила кафета, вода и папки.

По-рано в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Йоана Чолакова.

Задържаха сина на Божков

Поискано е задържане под стража и на сина на Васил Божков, обвинен за пране на пари по поръчение на ръководената от баща му организирана престъпна група. В съда съпругата му Ива Софиянска - Божкова каза: "Сега няма да коментирам обвиненията срещу съпруга ми, това ще се случи на по-късен етап".

Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста жената до Васил Божков - Елена Динева, която също е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група. Същата мярка беше определена и на съдружника на бизнесмена Александър Тумпаров, който излезе под гаранция с рекорден размер от 1,5 млн. лв.

Постоянен арест за съпругата на Васил Божков

Покрай Божков обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и наскоро смененият ѝ началник Александър Георгиев.

Самият Васил Божков и мажоритарният собственик на "Левски" Георги Попов се намират в Обединените арабски емирства, а правосъдното министерство обяви, че е изпратило официално искане за екстрадицията им. Прокуратурата повдигна общо 11 обвинения на Васил Божков, в това число за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама