8 души със съмнение за коронавирус в Пловдив

18:46, 04 мар 20 25 4077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

8 души със съмнение за коронавирус са хоспитализирани в пловдивската Инфекциозна клиника като превантивна мярка. Чакат се резултатите им от референтната лаборатория в София, обявиха от регионалния кризисен щаб в града, цитирани от БНТ.

Три училища в областта - в Брезово, Граф Игнатиево и в село Труд, са разпуснати в грипна ваканция. РЗИ-Пловдив вече може да препоръчва спиране на учебните занятия във всяко отделно училище, ако болните деца в него надхвърлят 35%.

Семейство, контактувало с италианци с коронавирус, е настанено във ВМА

В момента една трета от легловата база на всички здравни заведения в областта е свободна, отчетоха от щаба. От Спешна помощ апелираха хората, които пристигат от рискови райони да се свързват първо с личните си лекари преди да звънят на 112. В РЗИ-Пловдив има разкрита денонощна телефонна линия за консултация – номерът е качен в сайта на инспекцията. 

Разширяват кръга на хората, които ще бъдат тествани за коронавирус у нас

Междувременно, информацията, че 20 души от Сингапур, където има заразени, са настанени под карантина в хотел във Велико Търново, беше опровергана от Министрество на здравеопазването.

По-рано днес такова съобщение направи директорът на русенската здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Тя се извини за допуснатата грешка в информацията. Туристите са преминали през граничен пункт "Дунав мост" при Русе и са дошли в страната на почивка. 

Към момента в Сингапур има 110 случая на заразени с коронавирус. Седем души са в по-тежко състояние. Властите там забраниха на пътници, идващи от Северна Италия, Южна Корея и Иран, да влизат на територията на страната и дори да преминават транзит.

Над 30 души в област Русе са под наблюдение заради съмнения за коронавирус. Те са се завърнали наскоро от т. нар. рискови държави, в които заразата е разпространена. Служителите на Здравната инспекция и общопрактикуващите лекари обаче не успяват да контролират всички. Директорът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова поиска помощ от Областната дирекция на МВР и кметовете по места, които ще съдействат в тази посока. "Звъним на хората и ги предупреждаваме да не излизат от домовете си и да ограничат контактите. Разчитаме на самосъзнанието на хората" , заяви директорът на РЗИ - Русе д-р Маргарита Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама