Тримата обвинени след акцията в Басейнова дирекция-Пловдив остават в ареста

15:49, 04 мар 20 25 1992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел искане и получаване на подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

Трима обвиняеми след спецакцията в Басейнова дирекция – Пловдив

Директорът на дирекцията Ц.К, юрисконсултът в същата дирекция Д.Б. и общинският съветник в община Марица Г.К. бяха задържани на 28 февруари 2020 г. при действия по разследването на Специализиранат прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на ОДМВР-Пловдив и СДВР.

Те са обвинени за това, че от май 2018 г., с цел финансово облагодетелстване, неправомерно издавали срещу подкупи разрешителни за сондажи на животновъди.

По указание на директора Ц.К., подчиненият й юрисконсулт Д.Б. и други служители, извършвали масирани проверки в района на дирекцията за незаконни сондажи, и по-специално - на производители на водоплаващи птици. При установени нередности юрисконсултът насочвал нарушителите към определена от общинския съветник хидрогеоложка фирма, която да извърши обследване, да проектира и да изготви документи по узаконяване на сондажите.

Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив

За „услугата“ по узаконяването били искани и получавани по 8 000 лева, вместо взиманите от другите хидрогеоложки фирми в региона 3000 лева. Ако входирани в Басейновата дирекция документи за сондаж били изготвени от друга фирма, директорката разпореждала преписката да бъде забавена, като инвеститорът бъде насочен към „правилната“ хидрогеоложка фирма.

Установени са случаи, в които участниците в групата са прикривали явни нарушения, които е трябвало да бъдат санкционирани. В тази връзка планирани или започнати от служители в Басейновата дирекция проверки са били спирани от директора.

Определението на Специализирания наказателен съд по мерките за неотклонение на тримата обвиняеми не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама