България е поискала екстрадицията на собственика на „Левски“ от ОАЕ

13:48, 05 мар 20 25 2659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на ПФК "Левски" Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти в Народното събрание. Двамата с хазарния бизнесмен Васил Божков са обвинени за участие в организирана престъпна група. 

"Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ", отбеляза Кирилов.

1 млн. лева гаранция за сина на Божков

Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков, като в сряда специализираният наказателен съд реши, че той може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция.

Секретарката на Божков също е в ареста. Йоана Чолакова е обвинена, че е част от организираната престъпна група, занимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество. Чолакова твърди, че е носила само води, кафета и папки.

Съдът остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков

Задържана е и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция, беше от 1,5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама