Двама българи са заразени с коронавирус при полет до Сидни?

19:24, 05 мар 20 25 3864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера от Оперативния щаб за коронавируса съобщиха за двама наши сънародници, които са били контактни с новия коронавирус в самолет от Доха до Сидни.

Днес главният здравен инспектор Ангел Кунчев коментира, че все още не е ясно дали двамата българи са заразени с коронавирус. По думите му единият от тях се е прибрал у нас и в момента се изследва, а другият все още е в Австралия.

8 души със съмнение за коронавирус в Пловдив

Мъжът, който си е в България и в момента се изследва, се чувства добре, съобщи Кунчев. А момичето, което работи там, не се е върнало и за него нямаме данни, посочи той.

Ген. Венцислав Мутафчийски каза на редовния следобеден брифинг, че 83 проби се очакват да станат готови в близките часове. „Във ВМА са пуснати 19 проби, в националната лаборатория 30, в Стара Загора 34, във Варна няма за днешния ден пуснати“, посочи той.

Във ВМА са приети шестима пациенти, трима са вече готови за освобождаване, разбира се, когато стане готова пробата. 

Още 25 души, пристигнали от Китай и от Италия, са поставени под домашна карантина в Ловешка област. Един от тях е настанен в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч, тъй като е установено, че е с висока температура. От РЗИ съобщиха, че е установена връзка с лицата, уточнени са адресите, на които ще пребивават следващите 14 дни. Информацията е предадена на личните лекари за наблюдение по време на карантината, предаде БНР.

Настаненият в инфекциозното отделение мъж се е завърнал от Франция. Пробите от вирусологичното  му изследване ще бъдат изпратени утре за анализ в София, а той ще остане на ловешката болница до изясняване на резултатите.  Засега няма информация за други лица с повишена температура или оплаквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама