Медицински сестри се барикадираха в бившия партиен дом

19:36, 05 мар 20 25 3465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание.

Барикадиралите се в сградата са Мая Илиева - председател на Синдиката на медицинските специалисти и още четири от протестиращите сестри. Те обявиха, че ще останат вътре докато бъдат изпълнени исканията им свързани с реализацията на работеща здравна реформа, и по техните думи, достойно заплащане и по-добри условия на труд, предаде БНТ.

По-рано пред сградата бяха поставени и обувки, символизиращи медицинските сестри, напуснали страната. Около 18:30 ч. беше блокирано движението по бул. "Дондуков".

Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона

Исканията им са за оставката на социалния министър Деница Сачева и нейната заместничка Адриана Стоименова. В късния следобед обаче протестът ескалира и протестиращите поискаха оставката на цялото правителство, предаде БНР.

"Вече не искаме диалози, г-н Борисов, настояваме за оставка на кабинета, това е краят, децата ни нямат време, те умират. Оставка! Оставка! Призоваваме целият български народ да се присъедини към нас", казаха участници в протеста.

 

Майките от "Системата ни убива" опънаха палатков лагер пред МС

Протестът на медицинските сестри протича съвместно с този на иницативата "Системата ни убива". Майките на деца с увреждания бяха дали срок това да се случи до 17 ч. днес, в противен случай подготвят "изненади" за правителството.

 

Протестиращите преди дни обособиха палатков лагер пред Министерския съвет и обявиха, че той ще остане тук докато бъдат изпълнени исканията им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама