Васил Божков и Георги Попов са имали служебни паспорти

18:16, 06 мар 20 25 3536 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Васил Божков и Георги Попов са имали служебни паспорти, стана ясно от отговор на външно министерство по повод публикация на сайта "Биволъ", че двамата са напуснали страната със служебни паспорти.

Право на служебни паспорти имат държавните служители без дипломатически ранг; членовете на органи, назначавани от президента или избирани от Народното събрание; някои високопоставени служители на съдилища, БНБ, БАН; кметовете на общини и други.

Външно министерство е издало служебни паспорти на Божков и бизнеспартньора му на 26 август 2019 г. като членове на УС на Българския съюз за физическа култура и спорт. Двамата са имали служебни паспорти и от 2016 г. на основание писмо от Министерството на младежта и спорта. Издадените им служебни паспорти миналата година са анулирани на 17 февруари 2020 г. 

МВнР е издало служебен паспорт на Васил Божков и през 2011 г. на основание служебните му ангажименти като член на УС на сдружението Български съюз за физическа култура и спорт.

От Външно министерство нямат данни Васил Божков и Георги Попов да са използвали служебните си паспорт, за да напуснат страната.

Компанията-оператор на "Националната лотария" поиска да бъде обявена в несъстоятелност

Министерството на спорта заяви, че не е инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. В края на януари 2016 г. от Българския съюз за физическа култура и спорт (БСФС) изпращат писмо до началника на политическия кабинет на министерството за съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на Божков и Попов, които са членове на УС на съюза.

България е поискала екстрадицията на собственика на „Левски“ от ОАЕ

"БСФС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов", пишат от ведомството на Красен Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама