Скок на заразените в Италия, вече са повече от Южна Корея

20:46, 08 мар 20 / Свят 25 4751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на хората, починали от коронавируса в Италия, е скочил със 133 само днес и общо е вече 366 души. Общият брой на заразите е скочил с 25% до 7 775 от 5 873, показват данните на агенцията за гражданска защита, предаде БГНЕС. Последните данни сочат, че в момента Италия има най-голям брой потвърдени инфекции извън Китай, където огнището възникна през декември. Заразените в в Южна Корея според последните данни са 7 313.

Скокът на цифрите идва, след като милиони са принудени да се адаптират към новите мерки, въведени днес в опит да епидемията да бъде ограничена. Близо 16 милиона души в Ломбардия и 14 провинции се нуждаят от специално разрешение за пътуване според строгите правила за карантина.

Коронавирусът вся хаос в италианското калчо

Премиерът Джузепе Конте също обяви закриването на училища, фитнес зали, музеи, нощни клубове и други заведения в цялата страна. Радикалните мерки ще продължат до 3 април.

Сред последните заразени е и началникът на Генералния щаб на армията. Салваторе Фарина обяви, че се чувства добре, но е под карантина.

Случаи на заразени с новия коронавирус са регистрирани във всички области на Италия, но епицентър на заболяването продължават да бъдат областите Ломбардия и Венето. Проби за изследване са взети от всички членове на областния съвет на Ломбардия, където положителни проби дадоха един от съветниците и сътрудничка на губернатора. Сред заразените са областните управители на Лацио и Пиемонт, както и кметовете на два града.

Освен взетите от правителството, допълнителни мерки по предотвратяване разпространението на коронавируса, което предполага фактическата изолация на няколко района в Северна Италия, в южните области е въведена 14-дневна карантина за всички, пристигнали от там.

Заради коронавируса: Милано и Венеция под карантина

Гърция обяви двуседмична забрана за спортни прояви със зрители и за организирани от училищата пътувания, след като броят на заразените с нарасна на 73 души, предаде БТА.

Междувременно чешкият премиер Андрей Бабиш призова правителството в Рим да забрани на италианците да пътуват в Европа като начин да се предотврати по-нататъшното разпространение на епидемията. Според Бабиш италианците не бива да пътуват в Европа, защото повечето от случаите в Германия, Франция и Испания идват от Италия.

В същото време пътниците и членовете на екипажа на круизен кораб слязоха на пристанището в южния египетски курорт Луксор, след като 45 от тях дадоха положителни тестове за коронавирус.

Светкавични забрани от държавата заради коронавируса

Вчера египетското министерство на земеделието съобщи, че 33-ма туристи и 12 членове на екипажа са били заразени с COVID-19. Впоследствие 11 от членовете на екипажа са дали отрицателни проби. Въпреки това те са поставени под карантина в местна болница, заедно с 34 други лица, чиито положителни тестове са били потвърдени.

Египетският премиер Мостафа Мадбули обяви, че са направени тестове на всички 171 пътници, от които 101 чуждестранни туристи и 70 души екипаж.

По данни на здравното министерство в страната има 48 заразени, включително пътниците от круизния кораб и лицата с отрицателни проби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама