Драгомир Стойнев: Нужна е промяна на кормилото на столетницата

19:58, 08 мар 20 / Политика 25 2618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На БСП й трябва нова стратегия - лидер, който ще изведе партията от положение на опозиция в управлението. С тези думи зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев намекна, че социалистите се нуждаят от промяна на кормилото на столетницата. Това заяви Драгомир Стойнев от БСП по Нова телевизия.

Стойнев обаче добави, че изборът ще направят социалистите на вътрешнопартийните избори на 26 април. „Корнелия Нинова изведе партията от 14% на 24% доверие. Изведе кандидатурата на Румен Радев и той спечели изборите. Но не само тя, и Кирил Добрев беше там“, добави той.

Депутатите се скараха кой е виновен за барикадата на медсестрите - Борисов, БСП или Манолова

Стойнев коментира и ситуацията в здравеопазването на фона на заплахата от коронавирус и протеста на медицинските сестри. „Важно е хората да бъдат спокойни. На пътя се умира много повече, отколкото от коронавирус. А и специалистите казват, че не е толкова опасно”.

Той разкритикува управляващите за показността на брифингите на кризисния щаб, а в същото време защитни облекла ще се шият тепърва. По думите на соцдепутата тези облекла трябваше вече да са готови. Според Стойнев обаче паниката е по-опасна от вируса.

Стойнев защити сетрите, които окупираха залата в парламента, защото според него техните искания са от повече от година и половина, но няма диалог. „Подкрепяме исканията на медицинските сестри. Реформата трябва да започне оттам, че здравеопазването не е търговия“, каза той.

Социалният министър: Зад медицинските сестри стоят политически опоненти

Социалистът поиска оставките на здравния министър и на шефката на здравната комисия в НС. "Здравната система е на ръба на прозореца, на ръба на пропастта. Ананиев и Дариткова трябва да подадат оставка. Те само анализират. Какво анализират?", възмути се Драгомир Стойнев.

Бившият енергиен министър коментира и намаляването на цената на руския газ с 40%. "Добра сделка. Но тя показа колко е хубаво да бъдеш член на ЕС и когато ЕК помага", каза Стойнев. По думите му това ще е от полза за родния бизнес и икономиката на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама