Томислав Дончев: Мерките срещу коронавируса у нас отговарят на ситуацията

08:43, 09 мар 20 25 2294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента взетите мерки у нас във връзка с коронавируса отговарят на ситуацията. Всички останали биха били драстични – затваряне на търговски обекти или пълна карантина на цялото населено място. Това би имало тежки икономически последици“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV и допълни, че не счита, че към момента подобни мерки са необходими.

Командироване на медицински специалисти от едно населено място в друго може да има само ако самите медицински специалисти се заразят и разболеят и няма друг начин, коментира той.

Няма нови случаи на коронавирус у нас

По думите му, ако човек е в паника, вероятността да се зарази с коронавирус е много по-голяма. Празният рафт е опасен, защото ако човек види празен рафт в магазина веднага ще му се прииска да опразни и съседния, каза Дончев. Разговорите му вчера с ръководствата на основните търговски вериги показали, че те ще осигурят основните хранителни продукти.

Томислав Дончев потвърди, че България ще произвежда защитни облекла. Снощи дори е получил снимки на първите мостри.

Производителите явно са се мобилизирали и вече имаме първите мостри, които трябва да бъдат тествани от специалисти днес или утре, за да може да започне производство и снабдяване там, където е необходимо“, каза вицепремиерът.

„Няма гаранция колко дълго ще продължи тази ситуация. Учените се надяват заразата да изчезне със затоплянето на времето. Това обаче е само предположение“, допълни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама