OLX забранява обяви за медицински маски

14:17, 09 мар 20 25 2520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Платформата за онлайн обяви за продажби OLX обяви, че забранява публикуването на обяви за „медицински маски“ заради притеснения в ценообразуването с оглед на глобалната ситуация с коронавируса (COVID-19).

OLX няма да допуска публикуване на нови обяви за хирургически маски, а съществуващите такива ще бъдат премахнати.

Ето как дезинфекцират градския транспорт срещу коронавируса

След публикации в медиите, получени сигнали от потребители и с цел защитата на обществения интерес и въз основа на Общите условия на OLX.bg, считано от 05.03.2020 г., е взето решение всички обяви за маски тип "медицински маски" да бъдат сваляни от платформата, обявиха от OLX, предава OFFNews.bg. 

За да се избегне спекулата с цени и за да се гарантира здравето на хората и обществения интерес, продажбата на такива маски следва да се осъществява само в предназначените за това обекти. Администраторите на водещата платформа за онлайн обяви работят по отстраняването на всички обяви от този тип, които попадат в регулацията на закона за търговия с медицински изделия.

Ананиев: Има достатъчно тестове за коронавирус

До момента са премахнати около 400 обяви. OLX.bg призовава всички платформи за онлайн търговия в България, в които има публикувани обяви за маски тип "медицински маски", да предприемат най-добрите действия в посока на опазване на общественото здраве и гарантиране на безопасността на потребителите.

OLX.bg припомня, че в позиция на UNICEF се препоръчва носенето на маска само ако имате респираторни симптоми (кашлица или кихане), за да предпазите околните. Ако нямате симптоми, няма нужда да носите маска.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама