В стабилно състояние са двете жени с коронавирус в Габрово

18:19, 09 мар 20 25 3421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състоянието на двете жени, при които вчера беше потвърден COVID-19 е стабилно, съобщава БГНЕС. 

„Първата пациентка е в състояние, което се подобрява, пневмонията е в стадий на обратно развитие, не налага нищо допълнително като лечение. Втората пациентка, която е с изолирана проба, е без оплаквания и остава в инфекциозно отделение“, каза д-р Минко Михов – директор МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Кметът на Плевен: Чакат се пробите на 84 лица, контактували с двамата заразени

В Инфекциозно отделение са изолирани още пет души. Сред тях е жена от дома за възрастни хора в село Яворец. Тя е била приета в болницата в края на февруари, изписана е, а вчера отново е хоспитализирана, тъй като е била в обща стая с първата заразена жена.

„22-ма човека има, които са потребители на социалните услуги. Вчера вземаха на всички проби, включително и на персонала“, заяви Радостина Братованова, управител на дома за възрастни хора

Напрежение между лекари и пациенти в Габрово няма. В болницата са приемат само пациенти в животозастрашаващи състояния. Работи и отделението по хемодиализа. Всички останали се пренасочват. 

Няма нови случаи на коронавирус у нас

„Призовахме гражданите, които са с каквито и да е незначителни оплаквания, с простудни заболявания първо да потърсят общопрактикуващите лекари. След консултация с тях, ако има нужда от специализирано лечение, да бъдат насочвани със специализиран транспорт към приемно диагностичния център на отделението по инфекциозни болести“, заяви председателят на кризисния щаб д-р Николай Пенчоков.

От сутринта в Община Габрово започна дезинфекциране на всички обществени сгради, градския транспорт и пространствата около автобусните спирки.

„Дезинфекцират се регулярно превозните средства на градския транспорт, съд, община, библиотеката, културни сгради, спортни пространства, с подкрепата на гражданска защита от тази сутрин започна дезинфекция на спирките, след спиране на дъждовете ще предприемем и дезинфекция на уличната мрежа“, заяви кметът на града Таня Христов.

На територията на Габрово работа продължават две шивашки предприятия с италианска собственост. От ръководството на фирмата увериха, че и там са взети всички мерки за дезинфекция по инструкции от здравните власти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама