Търговските вериги успокояват: Не се очаква дефицит на храни и стоки от първа необходимост

14:24, 10 мар 20 25 2736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големите търговските вериги успокоиха, че не се очаква дефицит на храни и стоки от първа необходимост заради случаите на коронавирус у нас. Това стана ясно от съобщение на Сдружението за модерна търговия, в което членуват веригите Billa, Deichman, DM, Kaufland, Lidl, Pro market, Hippoland, Mr. Bricolage и T-Market.

НОИ: Избягвайте посещенията в офисите ни - използвайте електронни услуги

Те посочват, че към момента няма никакви ограничения за пазаруване в магазините им. Не се очаква дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост, а в логистичните центрове на компаниите има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки.

Магазините продължават да работят с обичайните си капацитет и работно време.

"Топлофикация" ограничи работа с клиенти заради COVID-19

От сдружението отбелязват още, че към момента ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна спрямо обстановката и призоваха хората да не се презапасяват.

"В случай че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, молим да бъдат проявени спокойствие, търпение и уважение към другите – всеки ще бъде обслужен", добавиха от сдруженето.

Като национално отговорни компании членовете на СМТ ще направят всичко възможно, за да осигурят обичайното снабдяване с продукти на своите клиенти в България. Сдружението е в постоянен контакт с Министерство на икономиката и компетентните институции и членовете му не само са взели съответните мерки в тази посока, включително на база препоръките на Националния оперативен щаб и опита на други държави, а и имат готовност да реагират адекватно при всяка промяна на обстановката, уточниха още те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама