Полеви условия за парламентарните репортери

09:16, 11 мар 20 / Политика 25 2424 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Странна сутрин за парламентарните репортери. Очаквахме промени в работата на Народното събрание заради коронавируса, но май не съвсем такива. На входа за журналисти няма никаква дезинфекция. Получихме само лист с ограниченията, които ни засягат. В Министерски съвет например мерките за журналисти бяха различни- маски и измерване на температурата. Е, нас не ни провериха. 

Проверяват журналистите в Министерски съвет за коронавирус

Движението на журналистите из сградата е ограничено. Можем да работим само в една от залите на втория етаж- „Запад“. Което е странно на фона на това, че служителите на Народното събрание и шофьорите на депутатите например се движат навсякъде. Не носят и маски.

Така репортерите са единствените изолирани в парламента. Изявления или интервюта можем да записваме само в тази зала, като ги съгласуваме с пиар службите на парламентарните групи.

Осигурена е машина за кафе и вода в залата. Дори имаме определен час, в който можем да се храним в Клуба на народния представител и в бюфета на сградата. От пресцентъра обаче проявиха разбиране към колегите на специален хранителен режим.

Журналистите реагираха с недоумение на мерките. Появиха се питанията дали в сградата свободно се разхождат само тези, които не задават въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама