Първи смъртни случаи от коронавируса в Белгия и Индонезия

11:23, 11 мар 20 25 2210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж на 90 г. е починал в Белгия от COVID-19, съобщи министърът на здравеопазването Маги де Блок, цитирана от местни медии. Това е първият смъртен случай в страната от новото заболяване.

Болният е бил приет в здравно заведение в Брюксел. Той е починал въпреки положените грижи, отбелязва министърът.

До днес в Белгия е потвърдено заразяването на 267 души. На ден в страната се извършват по няколкостотин изследвания.

Петдесет и три годишна жена стана първата жертва на коронавируса в Индонезия, предаде Ройтерс, цитирайки информация на здравното министерство. Починалата е чужденка, която вече е била в критично състояние при приемането си в болница, уточни представител на министерството.

Той добави, че посолството на страната е уведомено и ще уреди изпращането на тялото й в родината. В Индонезия са потвърдени 26 други случая на заразяване с коронавируса, припомня БТА.

Тайландските власти отмениха издаването на входни визи на място за гражданите на 18 страни, включително България, съобщи вътрешният министър. Три други страни няма да могат да се ползват от право за безвизови посещения.

Осемнайсетте страни са България, Бутан, Вануату, Грузия, Етиопия, Казахстан, Кипър, Китай (включително Тайван), Малта, Мексико, Науру, Папуа Нова Гвинея, Румъния, Русия, Саудитска Арабия, Узбекистан и Фиджи. Гражданите на Хонконг, Италия и Южна Корея няма да могат да посещават Тайланд без визи, както досега.

Посланикът ни в Рим: Всеки българин може да се прибере

35 нови случая на зараза с коронавируса бяха потвърдени във Виетнам, седмици след като на 13 февруари Ханой обяви, че 16 заразени са се възстановили.

Виетнамското здравно министерство съобщи, че 13 пътници, пристигнали с полета Лондон-Ханой на 2 март, са дали положителни проби за вируса. Повечето от тях са британци или виетнамци, които са посетили други части на Европа, включително Италия, уточняват здравните власти. Най-скорошният случай на зараза с коронавируса е 29-годишна продавачка в централната провинция Дананг. На 4 март тя е била в близък контакт с двама заразени британски туристи от този полет.

Поради опасенията от разпространение на коронавируса в понеделник Виетнам отмени временно безвизовите посещения на граждани на Великобритания, Германия, Дания, Испания, Норвегия, Финландия, Франция и Швеция, припомня Ройтерс.

Първи случай на зараза с коронавируса беше открит и в Шри Ланка, предаде ТАСС. Заразеният вече е поставен под карантина. Той работи като туристически гид и неотдавна е бил в контакт с група от Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама