Театър „Възраждане“ ще играе втори път на празен салон

13:19, 13 мар 20 / Култура 25 5538 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Във връзка с въведеното извънредно положение у нас с цел намаляване на разпространението на коронавируса, Столична община отново затвори театрите. Това обаче няма да спре актьорите от „Възраждане“, които за втори път ще играят представление на празен салон.

В името на изкуството: В театър „Възраждане“ ще играят на празен салон

На 14 март постановката „Ало, ало“ ще се излъчва онлайн от 19.00 ч. Зрителите ще могат да я гледат напълно безплатно или като си закупят билети от 1 лв., 10 лв. или 50 лв., за да подпомогнат театъра.

Иновативната идея на театър „Възраждане“ за първото онлайн представление, което се проведе във вторник, предизвика голям интерес – над 3000 души гледаха постановката „Вуйчо Ваньо“. „Аплодисменти за театър "Възраждане"! Когато искаш, намираш и начин. Гледат над 3 хиляди души. Коя зала ще ги побере“, написа тогава премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

Борисов: 3000 гледат театър "Възраждане" онлайн

За постановката „Ало, ало“

На сцената на театър „Възраждане“ родната публика се среща с любимите си герои от сериала „Ало, ало“ - Рене, лейтенант Грубер, преданата секретарка Хелга и решителната Мишел. Участват актьорите Ивет Радулова, Свежен Младенов, Донка Аврамова – Бочева и др.

Ето какво споделя режисьорът Роберт Янакиев:

„Какво ли не се е случвало на човек по време на Втората световна война в съжителство с „откачени” нацисти и под наблюдението на "активните” дейци на френската съпротива! В нашата пиеса: попада в неочаквани и комични ситуации. Действието се развива в малкото френско градче Нувийон. Нашите персонажи сякаш са родени, за да забавляват и очароват. Английският хумор с „френски акцент”, неочакваните обрати и странните характери, любимите образи, познати ни и от телевизионния сериал, ме привлякоха със страшна сила. Не може да не ги заобичаш.

Малко хора знаят, че пиесата „Ало, ало” е писана  преди сценария на филма, който според някои класации е най-продаваният сериал в света. Нашият театър е странна компилация между двете, все едно си вътре в киното, на снимачната площадка, само дето нямаме право на дубли. Публиката воайорства, и, надявам се, ще се забавлява.

„…Това е моят ресторант. Сега той е отворен. Засега всичко изглежда мирно и тихо, но скоро тук ще се напълни с немци, с които трябва да съм мил; ще се появи жена ми, с която трябва да съм мил и сервитьорките Мими и Ивет, с които обичам да съм мил”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама