Гешев сформира щаб, който ще следи извънредното положение

17:37, 13 мар 20 25 1960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Щаб под ръководството на главния прокурор Иван Гешев следи за спазване на правилата и мерките в условията на извънредно положение.

Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев e създаден щаб, който ще проверява спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение.  Щабът ще следи за ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

До 13 април: Извънредно положение заради коронавируса

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на ежедневни доклади за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

До 29 март ще работят само хранителните магазини и аптеките

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама