Четвърт от британците не променят живота си заради коронавируса

08:00, 14 мар 20 / Свят 25 1700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки четвърти жител на Великобритания отказва да се приспособи към новите изисквания, наложени заради разпространението на коронавируса. Това показва допитване на изследователската компания YouGov по поръчка на телевизия Sky News, пише БГНЕС.

Според резултатите от допитването 61% от респондентите са вдигнали нивото на личната си хигиена заради заразата. Още 27% отбелязаха, че ограничават контактите си с хора, които смятат за рискови, а 24% от допитаните гледат да избягат многолюдните места.

Продължва да расте броят на заразените с коронавирус в Европа

Но 25% от респондентите разкриха, че не правят нищо от горе изброеното. При това мъжете по-често от жените отговаряха, че не са променили поведението си - 29% срещу 21%.

Допитването показа също, че повечето британците не са се подали на паника. Около 59% от допитаните казаха, че не се страхуват от заразяване с инфекцията, докато 38% признаха, че са наплашени.

55% от респондентите подкрепят мерките на правителството срещу заразата. Но 30% критикуваха действията на властите срещу заплахата.

При това около 66% са убедени, че правителството трябва да поощрява компаниите, които позволяват на служителите си да работят от дома, а 56% одобряват отмяната на големи мероприятия като спортни състезания или концерти. Но само 34% от анкетираните говорят за необходимостта да се закрият училищата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама