Няма нови заразени с коронавирус у нас

08:10, 14 мар 20 25 2689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма нови заразени с коронавирус у нас. Това обяви ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг.

8 нови случая на коронавирус у нас

В България вече има 31 болни от коронавирус. Проф. Мутафчийски заяви, че вчера са регистрирани 8 нови случая в страната. „Възрастовата характеристика на заболелите е пъстра. Най-младият заразен е на 24 години, а най-възрастният на 80 години. Той е настанен в Института „Пирогов“ от болница „Свети Наум“, каза той.

В момента се установяват контактните лица на заболелите.

"В Плевен болните са вече трима, но нямат връзка помежду си. В петък е приет мъж в умерено тежко състояние", поясни проф. Мутафчийски, който каза и че в болниците ще бъдат приемани само хора в умерено тежко състояние, тъй като здравната система няма капацитет и за тези, които нямат симптоми.

Във ВМА са настанени шестима болни с COVID-19 и трима са под домашна карантина. Прави впечатление, че хората са над 55-годишна възраст. Състоянието на всички е стабилно, стана ясно на брифинга. С тримата под домашна карантина има и видео връзка, и готовност за реакция, ако се влошат.

Симптомите, които проявяват настанените във ВМА, са температура не по-висока от 38 градуса, силно зачервено гърло, не са засегнати други органи и системи освен респираторната система. Наблюдава се и пациент, при когото има силно понижени левкоцити и силно завишени моноцити, казаха експертите от щаба.

От установените вчера болни пациенти 3 са хоспитализирани в болници, останалите са с леки или много леки симптоми и са в домашни условия под карантина.

Общо в световен мащаб заразените са 145 000, смъртните случаи са 5 436, а оздравелите са 72 000.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама