COVID-19 взе първа жертва в Дания и Словения - трета в Гърция

21:02, 14 мар 20 25 3189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи смъртен случай от коронавирус е регистриран днес в Дания. Починалият е бил на възраст 81 години и е откаран в болница заради обострено хронично заболяване. По-късно са се появили симптоми на коронавирус, а направените изследвания са реагирали положително.

Дания обяви по-рано, че затваря границите си, а занятията в училищата, детските градини и университетите се преустановяват за срок от 2 седмици. 

Възрастен мъж е първата жертва от коронавирус в Словения. Той е починал в инфекциозната болница в Любляна. Общият брой на заразените от вируса в страната е 181. 

Днес Атина потвърди трети смъртен случай, причинен от усложнения от коронавируса, съобщи „Катимерини”, цитиран от БГНЕС.

Светият Синод в Гърция свиква извънредно заседание заради коронавируса

Починалият е мъж на 67 г. от остров Закинтос. Той е бил приет преди три дни в местната болница и е починал тази сутрин. 

Междувременно регламентираните плажове и ски курорти в Гърция ще бъдат затворени от утре, след като бяха включени в списъка на мерките на гръцкото правителство за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

„Току-що наредих всички плажове и ски курорти от утре да бъдат затворени. Ситуацията е сериозна и изисква отговорност от всички. Да избягваме обществени места с твърде много хора. Нека всички се придържаме към новостите, които обстоятелствата изискват. #Останете у дома“, написа гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в официалния си акаунт в Twitter тази вечер.

Според медиите в Гърция днес някои граждани са използвали слънчевото и топло време и вместо у дома, са решили да посетят някои от плажовете близо до Атина. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама