Лондон въвежда извънредно законодателство заради коронавируса

15:00, 14 мар 20 25 1865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британското правителство ще въведе следващата седмица извънредно законодателство, с което ще бъдат забранени масовите събирания на хора с цел да се ограничи разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на правителствен източник.

Кралица Елизабет II отмени ангажиментите си

Досега премиерът Борис Джонсън устояваше на натиска да наложи някои от строгите мерки, които вече са в сила в някои европейски страни с цел да се ограничи епидемията. В петък обаче английската футболна лига спря до 4 април всички мачове и други прояви, а организаторите на Лондонския маратон го отложиха.

В четвъртък регионалното правителство в Шотландия призова за отменянето на всички публични прояви с над 500 души, предаде БТА. 

"Изработихме проект за извънредно законодателство, за да дадем на правителството необходимите правомощия да се справи с коронавируса, включително и правото да спира масови събирания и да възмездява организации", каза неназованият източник. По думите му тези законодателни мерки ще бъдат публикувани през следващата седмица.

Британски медии твърдят, че забраната за масови прояви ще влезе в сила през следващия уикенд. Тя би засегнала музикалния фестивал в Гластънбъри, турнира по тенис в Уимбълдън и конните надбягвания "Гранд нешънъл".

По данни от вчера във Великобритания има 798 регистрирани носители на вируса и 11 починали от заболяване, причинено от него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама