Световната организация по туризъм временно прекрати дейността си

15:50, 14 мар 20 25 1809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO), чието седалище е в Мадрид, обяви, че до края на април прекратява всякакви мероприятия. Причината е ситуацията с коронавируса, заяви говорителят на организацията Марсело Риси, цитиран от РИА Новости.

Продължва да расте броят на заразените с коронавирус в Европа

Всякакви дейности до края на април на световно ниво ще бъдат преустановени. Планираните мероприятия и тяхното провеждане в бъдеще ще зависи от развитието на ситуацията. Всички служители на организацията в щаб-квартирата в Мадрид преминават на дистанционна работа.

На територията на община Мадрид от днес практически са закрити всички магазини с изключение на тези за хранителни стоки и стоки от първа необходимост, аптеките и бензиностанциите. Затворени са ресторантите, баровете, театрите, кината, музеите, казината и няколко парка.

Властите препоръчват хората, по възможност, да останат по домовете си, а работодателите да организират служителите им да работят дистанционно.

По последни данни, броят на заразените в Испания е 5 753 човека, като само в Мадрид те са над 3 000. От началото на епидемията в страната са починали 136 човека, а оздравелите са 517. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама