Управителят на „Фикосота“ създава фонд „Помогни сега“ за борба с коронавируса

15:35, 15 мар 20 25 3437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Красен Кюркчиев, управител и собственик на компанията за бързооборотни стоки „Фикосота“ с 6 завода в гр. Шумен, инициира кампанията „Помогни сега“ на територията на община Шумен, съобщи manager.bg. 

Заедно с брат си Жечко Кюркчиев, управител и собственик на друга голяма компания в региона „Теси”, даряват 100 000 лв за начало за финансиране на кампанията.

Отбелязваме световния ден на потребителя

Призоваваме бизнеса да се присъедини към инициативата и да подкрепи местната власт в усилията ѝ за справяне с епидемията. Нуждата в момента е от бързи действия на регионално ниво. Възможността те да се финансират мигновено е в основата на качеството на работа на медицинските служби. Надявам се тази кампания да е добър пример и за други градове в страната“, споделя Кюркчиев

В рамките на инициативата при Стопанска камара Шумен е създаден фонд в полза на МБАЛ Шумен и останалите медицински обекти в област Шумен. Събраните средства ще се използват по преценка на Общинския кризисен щаб за превенция и защита на населението от разпространението на COVID-19 – за консумативи и материали, медицинско оборудване, защитни облекла, набиране на доброволци и др.

Средствата ще бъдат изразходвани стриктно и при пълна прозрачност само по предназначение и след изрично разрешение на кризисния щаб, а публична отчетност на постъпленията и разходите ще бъде давана всяка седмица. „Фикосота“, „Теси“ и “Стопанска камара Шумен” са първите дарители по сметката на фонда.

Освен парична помощ, „Фикосота“ дари още и 20 000 бр. сапуни и други продукти за нуждите на социални заведения и други обществени институции на територията на община Шумен с цел по-добра превенция срещу разпространението на заразата.

Дарителската сметка на фонда „Помогни сега“ е:

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама