Ню Йорк затваря ресторанти, барове, кафенета и кина

07:50, 16 мар 20 / Свят 25 2241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви снощи, че ще подпише указ за затваряне от утре на ресторанти, барове и кафенета - с изключение на доставките и продажбите за вкъщи, като част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. 

Всички нощни клубове, кина, малки театри и концертни зали също трябва да затворят от 9:00 часа във вторник, написа Бил де Блазио в Twitter. "Това не е решение, което съм взел лесно. Но нашият град е изправен пред безпрецедентна заплаха и ние трябва да отговорим в духа на военно време", посочи кметът на Ню Йорк.

Първи смъртен случай от коронавируса в Ню Йорк

Американските власти посъветваха хората да не се събират повече от 50 души на едно място.

По-рано Бил де Блазио обяви, че от днес затваря всички държавни учебни заведения в града, посещавани от близо 1,1 милиона ученици, за да ограничи разпространението на коронавируса. Много частни училища в Ню Йорк вече затвориха врати.

Губернаторът на щата Вашингтон Джей Инсли също обяви, че от утре затваря временно ресторанти, барове и увеселителни заведения.

Заради резкия скок в броя на заболелите от коронавирус във Великобритания и Ирландия, САЩ разшириха забраната за влизане на чужденци в страната.

От утре всички, които 14 дни преди датата на влизане са били на територията на двете страни, няма да бъдат допускани. Изключение ще правят чуждите граждани с право на постоянно пребиваване, съпрузи на американски граждани, родители на американци под 21-годишна възраст, държавни лица и хора, търсещи убежище.

Българите, които желаят да пътуват до САЩ през Лондон, ще трябва да изберат алтернативен маршрут, тъй като няма да бъдат допуснати да продължат пътуването си, съветват от външното ни министерство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама