Група наши сънародници са блокирани в Мароко заради коронавируса

08:38, 16 мар 20 25 2126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безпрецедентни ограничения на придвижването се налагат в страните в цяла Европа във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса.

Група наши сънародници искат да се приберат от Мароко, където са били на почивка, но сега не могат да се върнат, защото кралството е затворило своите граници. Това съобщи зам.-министърът на външните работи Петко Дойков пред bTV.

Българин в Сингапур е заразен с COVID-19

"Външното ни министерство е организирало ситуационен център, който да предлага актуална информация на нашите сънародници. Събраните данни се публикуват в таблица на сайта на ведомството и се обновяват на всеки три часа", съобщи зам.-
министърът на външните работи Петко Дойков.

"МВнР се опитва да направи всичко възможно, за да помогне на нашите сънародници. Има много българи, които искат да се приберат от Германия, Франция и Испания", разкри Дойков, но неговият съвет е да останат в страните, в които са.

Дойков отбеляза, че българите не са длъжни да уведомяват МВнР в случай, че пътуват, а връзката е само обратна, когато те имат нужда от нашите дипломати.

Засега все още е отворен маршрутът през Австрия, Унгария и Румъния към България. Отблокирани са 25 тира, които чакаха на границата между Италия и Словения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама