Търговска верига дарява 200 000 лв. на УМБАЛ „Александровска“ заради COVID-19

14:16, 16 мар 20 25 1998 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова
Снимка: "Фантастико"
Снимка: "Фантастико"

Търговската верига „Фантастико“ реши да помогне и подкрепи УМБАЛ „Александровска“ в мерките за обезпечаване на лечебното заведение с достатъчно на брой дихателни апарати и друга медицинска апаратура, заради разпространението на COVID-19 в страната.

Като първи ангажимент  веригата си е поставила задача да направи дарение от 200 000 лв. за закупуването на  дихателни апарати за УМБАЛ „Александровска“.

 Решението за финансовата подкрепа е взето, след като е станало ясно, че се търси възможност за закупуване на животоспасяващата апаратура  в условията на пандемия от COVID-19 и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят.

В борбата с COVID-19: „Александровска“ набира доброволци

От „Фантастико“ са категорични, че финансовата подкрепа се прави с цел повече пациенти да получат адекватно лечение, както и да бъдат предпазени българските лекари от нуждата да вземат тежки решения в бъдеще, подобни на тези в Италия.

Ръководствата на УМБАЛ „Александровска“ и на търговската верига подчертават, че няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда.

 От „Фантастико“ са заявили готовност пред държавните органи за оказване на подкрепа. Компанията е в непрекъснат контакт с УМБАЛ „Александровска“ и при нужда има готовност да бъдат предприеми и следващи стъпки за улесняване работата на лекарите, става ясно от публикуваната информация на официалния им сайт.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама