20 дни разсрочване на сметките за ток, започват проверки в болниците

15:56, 16 мар 20 25 2341 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Започват проверки в болници дали имат трафопостове и агрегати. Това стана ясно след среща на енергийния министър Теменужка Петкова с трите ЕРП-та и КЕВР, предаде репортер на TOPNOVINI.BG. По време на брифинг бяха представени мерките от страна на дружествата по време на извънредното положение в страната, въведено заради COVID-19:

Правителството е получило уверение, че дружествата отменят всички планирани прекъсвания на електроенергията.

Във всички болници на територията на страната стартират проверки дали заведенията разполагат с трафопостове и могат ли да гарантират алтернативно захранване чрез агрегати.

ЕРП-тата на своите сайтове са посочили имейл адрес, телефон, така че всички потребители да се свържат най-бързо и да се избегне струпването на хора на едно място.

Мораториум върху битовите сметки и по-строги санкции за спекулантите поиска БСП

Теменужка Петкова коментира и предложението на БСП за налагане на мораториум върху битовите сметки. Според нея идеята е рискова и опасна, защото много трудно бихме могли да излезем от една фирмена задлъжнялост. „Можем да стигнем до ситуацията, в която популизмът може да стане по-опасен от вируса“, каза тя и обяви, че се подготвят пакети за удължаване на срока на плащане на сметките, като той става 20 дни. 

Относно споразумението за намаляване цената на природния газ от руска страна, министър Петкова уточни, че тази седмица ще се разработва механизъм, така че да бъдат върнати надвзетите суми на клиентите на „Булгаргаз“ от месец август досега.

Руският газ за България може да поевтинее с над 50%

Регионалният министър Петя Аврамова обясни, че са дадени указания на ВиК операторите за това потребителите да мога сами да направят отчет на водомерите и да ги съобщават по телефона или онлайн. От министерството препоръчват електронно плащане на сметките. ВиК дружествата няма да изпращат инкасатори по домовете. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама