Г-7: Коронавирусът е „човешка трагедия“

19:59, 16 мар 20 / Свят 25 2406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерите на Г-7 заявиха, че ще координират "управлението на границите" в отговор на глобалната пандемия от коронавирус.

"Ще координираме усилията си да забавим разпространението на вируса, включително чрез подходящи мерки за управление на границите", се казва в съобщение на Г-7 след видеоконференция между президента Доналд Тръмп и лидерите на останалите шест държави.

Фон дер Лайен: Европа да затвори вратите си за 30 дни

Обещанието следва драстични ограничения за пътуване, наложени в световен мащаб, в усилията на държавите да ограничат разпространението на бързо развиващия се вирус.

Лидерите на Г-7 обявиха пандемията от коронавируса за "човешка трагедия" и обещаха да координират отговора си.

Лидерите на САЩ и шест други мощни индустриални страни заявиха след конферентен разговор, че „пандемията COVID-19 е човешка трагедия и глобална здравна криза, която също крие големи рискове за световната икономика“.

Преди това държавните ръководители заявиха:„Ние решихме да координираме мерките и да направим всичко необходимо, използвайки всички инструменти на политиката, за да постигнем силен растеж в икономиките на Г-7 и да се предпазим от рисковете“ от негативно развитие, заявиха лидерите в изявление след спешна видеоконференция.

В допълнение, лидерите инструктираха своите финансови министри да се консултират всяка седмица за прилагане на политически мерки и „разработване на по-нататъшни навременни и ефективни действия“

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама