Mъж под карантина е напуснал страната

12:40, 17 мар 20 25 3323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Образувано е досъдебно производство срещу лице, което е нарушило мерки, издадени против разпространението на COVID-19 у нас, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът е напуснал пределите на страната ни, въпреки че е бил под карантина.

67 са вече заразените с коронавирус у нас

65-годишният Атанас Г. от Кубрат, който е шофьор на ТИР, се завърнал от Италия на 4 март рано сутринта през ГКПП "Връшка чука" на сухопътната граница между България и Сърбия. Прибирал се в Кубрат. Карантината спрямо него влязла в сила с връщането му в България и трябвало да продължи до 17 март.

При проверка на служители на районното полицейско управление било установено, че на 11 март Атанас се намирал в Русе, където по обясненията му имал лична работа. По телефона обяснил, че ще се прибере в Кубрат. При следващото обаждане на 12 март служителите на реда установили, че телефонът на международния шофьор е изключен.

Направената справка за пътуване на лице от граничния контрол показала, че Атанас Г. е напуснал България на 12 март в 16.38 часа през ГКПП "Дунав мост". Така той е нарушил периода на карантина с пет дни.

Законът за извънредното положение е готов

По-рано тази сутрин на редовния брифинг на кризисния щаб стана ясно, че ген.-майор Венцислав Мутафчийски ще предложи нови ограничителни мерки за борбата с коронавируса у нас. Една от тях е на шофьорите на товарни автомобили да бъде налага принудителна социална изолация до заминаване на следващия им курс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама