Злоупотреба: Пловдивчанин продаде 240 фалшиви маски

17:04, 17 мар 20 25 2847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

40-годишен пловдивчанин продаде 240 опасни маски, които не предпазват от коронавируса. "Икономическа полиция" - Пловдив започна проверка по случая, съобщава "24 часа". 

Сигналът е подаден от мъж, който попаднал на обява в интернет платформа за продажби. Според информацията там маските са от четири слоя с вграден филтърен плат и предпазват от Covid-19, а цената за една бройка е 14.99 лева.

Шивашки фирми шият маски за многократна употреба, даряват част от тях

В хода на извършената проверка от полицейските служители са установени двама мъже, които са се опитали да се възползват от създалото се извънредно положение и липсата на предпазни средства на пазара.

Маските са произведени от 40-годишен пловдивчанин, който доскоро е имал шивашки цех и разполагал с останали платове. Негов приятел - 20-годишен младеж от смолянското село Борино качил обявата в интернет. Веднага след публикуването й, мъжете успели да продадат всичките изработени надомно 240 броя маски.

Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура. От ОДМВР Пловдив съветват гражданите да бъдат изключително внимателни при избор на средства за лична защита.

Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сиртифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет, съветва полицията.

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама