Столични адвокати са обвинени в пране на пари

12:41, 18 мар 20 / София 25 2744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител в адвокатска кантора за участие в организирана престъпна група, създадена с цел пране на пари.

Групата е действала от 2014 година. За користните си цели участниците използвали контролирани от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези фирми теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност.

Вчера Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата адвокат Л.К. На другите двама юристи са определени гаранции в пари в размер на по 150 000 лв. Служителят в адвокатска кантора е с парична гаранция от 50 000 лева.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама