Разбиха група за трафик на жени в Гърция

14:43, 18 мар 20 25 1884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за участие в организирана престъпна група за набиране, склоняване и трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България в Гърция, съобщиха от Специализираната прокуратура. 

Групата е разбита на 12 март при акция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

От три адреса в Плевен и един в София са иззети над 320 хил. лева в различна валута, 1 кг. златни накити. Конфискувани са четири автомобила, от които два Мерцедеса, клас S и SLS, Ауди RS6 и Рейндж Роувър Евок.

Столични адвокати са обвинени в пране на пари

Според събраните доказателства участниците в групата не само набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, но и ги транспортирали там и контролирали дейността им на място.

На всички участници в групата са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на по 20 000 лева. На един от участниците в групата, който трайно пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама