Няма нови регистрирани случаи на заразени с коронавирус в Китай

07:10, 19 мар 20 / Свят 25 2674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китай обяви, че за първи път от избухването на епидемията няма нови регистрирани случаи на заразени с коронавирус, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Съобщава се обаче за увеличение на броя на случаите на болни, пристигнали от чужбина. Става дума за 34 случая, с които Китай отбелязва най-голям дневен ръст за последните две седмици. С тях общият брой на случаите на болни, пристигнали от чужбина, достига 189. 

11 нови случаи на коронавирус у нас

А общият брой на заболелите в страната към момента е 80 928. Починалите са общо 3 245, от които 8 души днес. Всички те са от провинция Хубей, в която се намира Ухан - градът, считан за огнище на заразата. В Ухан днес за първи път от януари няма регистрирани нови заболели.   

Нови 152 нови случаи на заболели обаче, регистрират властите в Южна Корея. С тях общият брой на болните в страната става 8 565. 

Ръст в потвърдените случаи на коронавирус отбелязва и Мексико, където към момента има 118 заразени. 

Увеличение има и при броя на заболелите в Панама - 109 души. Нова Зеландия пък потвърждава за 8 нови случаи на заразени, свързани с презокеански пътувания. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама