Трета жертва на коронавируса у нас

08:09, 19 мар 20 25 4217 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Има трета жертва на коронавируса у нас. Това е възрастната жена с инсулт, която е била приета в "Пирогов". Тя е била на 80 години. Това съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб.

Още две са новите положителни проби за коронавирус в България. Така заразените с COVID-19 в страната вече са 94.

11 нови случаи на коронавирус у нас

Още три проби са дали положителен резултат, с което за денонощието стават 13, стана ясно по време на брифинг на Националния оперативен щаб. 

В София заразените са настанени в различни болници - 11 души са във ВМА, в "Пирогов" – 3, от които единият е с дихателна недостатъчност, в МВР – един, в "Софиямед" и "Александровска" – по един.

Случай на коронавирус е установен и в Бургас. Жена, която е работела като готвачка в Банско. Нейните контакти са 25 лица. Тя е настанена в инфекциозното отделение на инфекциозната болница в града. 

Броят на областните центрове със зараза се разшири. Вече има положителни случаи и в Смолян, Велико Търново и Перник.

Пациент със съмнение за COVID-19 избягал от столична болница?

Относно съмнителен за коронавирус пациент, избягал от "Пирогов" в нетрезво състояние, ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че лицето е намерено на Централна гара и върнато в "Пирогов". Резултатите му се очакват днес. Тестван е с бърз тест, който е положителен.

"Бързите тестове не са сигурни – от 10 твърдо положителни проби, бързите тестове дават фалшиво отрицателни резултати при 6 човека. Затова се търсят и още бързи тестове от други производители", допълни началникът на ВМА.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама