Първи смъртен случай от коронавирус в Русия

14:19, 19 мар 20 / Свят 25 2857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи смъртен случай от коронавируса е регистриран в Русия. Жертвата е възрастна жена на 79 години с придружаващи хронични заболявания, която е починала в болница в Москва, предаде БГНЕС. Първи смърттни случаи има още в Хърватия, Мексико, Никарагуа и Ел Салвадор.

Досега Русия отчита 147 случая на коронавирус, по-малко от много други европейски страни. Но цифрата рязко се повиши през последните дни. Броят на заразените в столицата нарасна до 86, като всички 30 нови случая са посетили европейски страни през последните две седмици.От 16 март Москва въведе свободно посещение в училища и детски градини.

Италия ще удължи карантината

На фона на относително ниския брой инфекции, президентът Владимир Путин заяви във вторник, че "ситуацията като цяло е под контрол".

Шест са вече починалите в Гърция. 70-годишен мъж е бил настанен в болницата в град Костур с тежка пневмония. Той е имал и други сериозни заболявания, съобщиха от здравното министерство. Оттам уточниха, че се е увеличил и броят на заразените с коронавирус и вече е достигнал 418 души.

Първа жертва на коронавируса регистрира Северна Ирландия. С това Великобритания регистрира смъртни случаи във всичките си четири административни и политически части. От 105 смъртни случая три са регистрирани в Шотландия, по един в Уелс и Северна Ирландия, а останалите са в Англия. Болестта е потвърдена при 2 626 души.

Британските власти провеждат тестове за болестта само при тежкоболни пациенти; хората с леки симптоми се съветват изобщо да не отиват при лекарите, а да се самоизолират в продължение на седем дни. В тази ситуация властите признават, че реалните числа може да са по-високи. Според оценките на главния санитарен служител на Англия Крис Уити и научния съветник на британското правителство Патрик Валанс, истинският брой случаи може да достигне 55 000

Испанското министерство на здравеопазването съобщи, че броят на смъртните случаи от коронавирусната епидемия е нараснал с 209 до 767 от предния ден, като общият брой на заразените се е покачил с четвърт до 17 147. 

Осигурени са маски за всички лични лекари

В Чехия броят на диагностицираните случаи се е увеличил повече от пет пъти през изминалия ден. Това съобщи националното Министерство на здравеопазването.

В сряда, според ведомството, в републиката са регистрирани 110 нови случая на коронавирусна инфекция. Броят на заразените до днес сутринта вече е 572. При пет болни COVID-19 се проявява с пълна сила. Състоянието им е оценено като "много сериозно" или "критично". Те са свързани с апарати за механична вентилация.

От днес се определят специални часове за закупуване на хранителни продукти в магазините за граждани над 65 години, а в понеделник за тях стартира специален национален ТВ канал за забавление. Той ще излъчва любими на възрастните хора филми и програми. Властите ги призоваха да не напускат дома си по време на разпространението на заразата.

Броят на коронавирусните инфекции в Албания расте, като пет нови случая са потвърдени през последните 24 часа. Случаите вече са 64. Досега в Албания са регистрирани два смъртни случая.

Иранските власти съобщиха, че през последното денонощие в страната са починали 149 лица от коронавирус. Броят на починалите от това заболяване вече е 1284 души, съобщи здравното министерство в Техеран. 18 407 души са заразени с коронавирус, каза от своя страна зам.министърът на здравеопазването Алиреза Раиси.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама