Ето какви са ограниченията за придвижване по света

21:18, 19 мар 20 / Свят 25 7499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Външно министерство представи актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света:

Сърбия - Сърбия затваря абсолютно всички свои ГКПП за влизане на граждани на нейна територия. Мярката влиза в сила от 08:00 ч. местно време (09:00 ч. българско) на 20 март и не важи за товарни камиони.

В изказване на президента на страната Александър Вучич тази вечер официално бе заявено, че от утре сутрин "се затварят всички гранични пунктове за влизане на пътници, които пътуват с автомобилен, железопътен и речен транспорт. Освен товарните камиони никой няма да може да влезе на територията на Сърбия".

По-рано днес по-линия на сътрудничеството между ГКПП на българо-сръбската граница бе получена информация, че се очаква затваряне на ГКПП за влизане и излизане от Сърбия.

Днес през целия ден консул от Генералното консулство на Ниш бе на място на ГКПП Калотина-Градина за оказване на съдействие на български граждани. Опашката от камиони за влизане в България е повече от 15 километра. Утре българските дипломати отново имат готовност да окажат съдействие на място на български граждани в случай на възникнала необходимост.

Гърция - С решение на правителството се въвежда временна забрана за влизане в Гърция и акостиране в гръцките пристанища на всякакъв вид частни плавателни съдове за морски отдих, независимо от дестинацията, от която пристигат, както и слизането на пътниците им на гръцка територия. Забраната е в сила от 19 март 2020 г. до 19 април 2020 г. Забранява се събирането на обществени места, на открито или на закрито, на групи от хора от 10 или повече души едновременно. Нарушаването на забраната се наказва с глоба от хиляда евро. Строго се препоръчва на гражданите да ограничат излизанията си и движението по улиците до минимум, като останат по домовете си. На всички ГКПП на влизане в Гърция гръцките гранични служители предупреждават пътуващите за задължителната 14 дневна домашна карантина. Към момента се пропускат нормално и пътници и товари. Очаква се гръцките компетентни органи да въведат промени от утре 20 март 20 г., в следствие на ситуацията с разпространението на коронавируса в гр. Банско.

Затварят хотелите в Гърция

Северна Македония – Към 19 март 2020 г. е преустановена работата на летище Охрид. ГКПП на Република Северна Македония с България - Делчево – Станке Лисичково и Ново Село – Златарево, пропускат само товарни автомобили, превозващи стоки. ГКПП на Република Северна Македония с Албания - Свети Наум, Стение и Охрид – Поградец не работят. ГКПП на Република Северна Македония с Гърция – Богородица – Евзони, Меджитлия – Ники и Стар Дойран не работят.

Черна гора – Считано от 18 март 2020 г. е въведен нов пакет от мерки за борба с COVID-19. Преустановява се работата на търговски обекти, с изключение на аптеки и хранителни магазини, магазини, продаващи хигиенни продукти и бензиностанции. Държавата гарантира доставките на предпазни средства и дезинфектанти, продавани от дрогерии, и предоставянето им на разположение на обществената здравна система. Препоръчва се на хронично болни пациенти и лица над 65 години да останат по домовете си. Доставка на храна, лекарства и други необходими материали ще бъде осигурена чрез Червения кръст. -Таксиметровите услуги са спрени и всички магазини са затворени, с изключение на тези, които продават храни, напитки, моторни горива, хигиенни продукти, храни за животни и аптеки.

Косово - На чуждестранни граждани, може да бъде отказано влизането на територията на Косово, освен ако имат основателна причина за влизането, т.е. ако живеят или работят в Косово. Преустановени са всички полети от и към международното летище в Прищина, с изключение на военните и тези, доставящи хуманитарна помощ. Всички ГКПП пропускат товарни транспортни средства, превозващи стоки и храни, след преглед на водача от медицински специалист. Маршрутите за пътуване от Косово до България са през Република Северна Македония (Прищина-ГКПП „Хани и Елезит“-ГКПП „Гюешево“- София) и през Република Сърбия (Прищина-ГКПП „Мердаре“-ГКПП „Калотина“- София). Към момента всички ГКПП от посочените маршрути практически не пропускат пътници на излизане от Косово към съседните държави, тъй като чуждестранните граждани не могат да влязат в Република Северна Македония и Сърбия.

Знаменитости пеят в подкрепа на изолацията заради коронавируса

Хърватия – На ГКПП на Хърватия със Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Унгария се пропускат всички видове МПС-та за български граждани. Отправя се препоръка за преминаването на тежко-товарни МПС-та, които влизат/излизат в и от Хърватия за разтоварване/товарене на стока да преминават през следните ГКПП на Хърватия с нейните съседни държави:

- Босна и Херцеговина през ГКПП Славонски Шамац, Стара Градишка, Каменско, Винаяни Дони и Нова села.
- Черна гора през ГКПП Карасовичи.
- Сърбия през ГКПП Баяково и Ердут.

Словения – От полунощ на 20 март 2020 г. влизат в сила следните правила: Всички лица, които искат да влязат от Словения в Австрия, ще трябва да притежават медицинско удостоверение на немски или английски език относно тяхното здравословно състояние. To трябва да удостоверява, че направеният им тест за коронавирус е отрицателен. Здравният сертификат трябва да е издаден до четири дни преди влизането в Австрия. На лице, което не може да представи такъв здравен сертификат, ще бъде отказано да влезе в Австрия. От 00:00 часа на 19 март 2020 г. идващите от Италия в Словения пътници могат да пресичат границата само при граничните пунктове - Vrtojba, Fernetiči и Škofije, които ще са отворени през цялото време. Четвъртият пункт Krvavi Potok ще работи от 05:00 до 23:00 часа. На българските граждани се препоръчва да преминават при граничния пункт Vrtojba. Също така е желателно да се снабдят с достатъчно храна и напитки, както и да заредят бензин на последната италианска бензиностанция преди словено-италианската граница. Преминаването става след дълго чакане.

Турция - Към настоящия момент в режима на работа на летище Истанбул не са въведени съществени изменения. Регулярните полети до летищата в София и Варна продължават да се изпълняват. Турските авиолинии работят при стриктно изпълнение на разпоредбите на Министерство на здравеопазването. На полетите от летище Истанбул до рискови държави (към настоящия момент като такива се определят Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Нидерландия, Норвегия, Испания, Швеция, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея) се допускат само граждани на съответните държави, както и такива от трети страни, които притежават разрешение за пребиваване в съответната държава. На полетите до Турция се допускат единствено турски граждани и чужденци, които притежават разрешение за пребиваване на територията на Турция. В случай на установен рисков пътник (гражданин на рискова държава или такъв, който е пребивавал на нейна територия в последните 14 дни) на летище в чужбина, същият не се допуска до самолета. Към настоящия момент въведените ограничения за движение през сухопътните ГКПП с България не се отнася и не се прилага спрямо полетите от и до България.

Заразена с COVID-19 роди здраво бебе

Великобритания - По информация на транспортната компания, обслужваща британската столица, лондонският обществен транспорт ще бъде силно редуциран, зарази разпространението на коронавируса. Днес се затварят около 40 станции на метрото, а от утре се спират нощните метролинии и линията „Waterloo & City”, която представлява линия-совалка с две станции, свързващи гара „Ватерло“ и Лондонското сити. /Станцията позволява на хора от близката до Лондон провинция удобно да ходят на работа в Ситито, т.е. мярката цели да принуди повече служители във финансовата индустрия да работят от вкъщи./ Силно ще бъде ограничен и автобусният транспорт.

Други промени, засягащи транспорта във Великобритания: 

- Влаковете на жп-превозвача Northern Trains ще работят с разредени интервали по 12 линии в Северна Англия, вкл. между Ливърпул и летище „Манчестър“, от Шефилд до Нотингам, между Лийдс и Харогейт, както и от Нюкасъл до Карлайл; 

- TransPennine Express, оператор на междуградски жп-линии в Северна Англия отменя почти 60 влака от днес поради намалено търсене. Това ще засегне редица линии, вкл. Единбург-Манчестър. 

- Най-натовареният жп-оператор South Western обявява, че ще отменя влакове с много кратко предизвестие поради увеличаващ се брой машинисти, кондуктори и друг персонал, който поради симптоми се самоизолира; 

- Спалният влак от Лондон-Падингтън до Пензанс (Корнуол), опериран от Great Western Railway, се спира от събота; 

- Най-големият оператор на междуградски автобуси National Express редуцира услугите си с 80%. В някои райони се въвежда неделно разписание всеки ден, а в други – коледно разписание.

Австрия – Считано от 19 март Австрия въведе строг контрол на граничните си пунктове с Германия и Словения. Тази мярка се очаква да продължи до 24.00 ч. на 7 април 2020 г. Пътуващи граждани, желаещи да влязат на австрийска територия трябва да представят медицинско свидетелство - молекулярно-биологичен тест, не по-стар от 4 дни. Изключение се прави само за австрийски граждани и граждани с адрес по местоживеене в Австрия, като всеки един от тях подписва декларация за незабавно самокарантиниране през следващите 14 дни. Транзитно преминаване през австрийска територия (без спиране за отдих) е позволено само в случай, че може да се гарантира и напускането й. Транспортът на стоки и граничните работници биват по изключение допускани през границата, но след извършване на здравна проверка на място.

 Трагедията в Бергамо: Погребение на всеки 30 минути

Германия – До 18 априлсеверните крайбрежни федерални провинции Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-Предна Померания, въведоха забрана за достъп на туристи до германските острови в Северно и Балтийско море. Забраната важи за пътувания с фериботи, както и за полети от и до островите. Поради образувани на границата с Полша големи задръствания, основно от МПС на граждани от Естония, Литва и Латвия, Полша отвори за движение четири гранични пункта - Франкфурт (Одер), Кюстрин-Киез, Губен и Гьорлиц (припомняме, че Полша затвори границата за чужденци на 15 март 2020 г). В провинция Баден-Вюртемберг са затворени летищата в Щутгарт, Карлсруе и летище Фридрихсхафен. С оглед осигуряването на евакуацията на германските граждани от чужбина е отменена забраната за осъществяване на нощни полети от и до летище „Тегел“, Берлин, и от и до летището във Франкфурт на Майн.

Белгия - Границите са отворени, но не се препоръчва пътуване освен при неотложни обстоятелства. Няма въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства, включително при транзитно преминаване в Белгия. На практика обаче няма компании с готовност да извършват превози. Въведени са ограничителни мерки за гражданите от 18 март до 5 април, включително. Въведен е ограничителен режим за износ на санитарни, хигиенни и защитни средства. 

Люксембург - Няма въведени ограничения за влизане и излизане от Люксембург, но настоятелно се препоръчва да не се пътува освен по неотложни причини. Няма въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства, включително при транзитно преминаване в Люксембург. 

Принцът на Монако и Мишел Барние с коронавирус

Финландия - От 19 март Финландия затвори границите си като засега мярката ще бъде в сила до средата на месец април. В страната ще бъдат допускани само финландски граждани, прибиращи се от чужбина. След завръщането им, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина. От 17 март са закрити фериботните връзки Хелзинки-Талин и Хелзинки-Стокхолм, както и бързият влак Хелзинки-Санкт Петербург. Товарният транспорт няма да бъде засегнат от въведените мерки.

Естония – Границите на страната са затворени. Само граждани на Естония и жители на Естония с разрешение за пребиваване или право на пребиваване могат да влизат в страната, включително притежателите на така наречените „сиви паспорти“ - живеещи в Естония неестоноговорящи, най-често граждани на Русия. Международният превоз на стоки, включително за хранителни и медицински стоки, е разрешен за влизане в Естония.

Кипър – Считано от 21 март 2020 г. за период от 14 дни, се забраняват всички граждански полети от: Бахрейн, Беларус, Белгия, България, Египет, Естония, Германия, Унгария, Ирландия, Израел, Йордания, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Катар, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Швеция, Швейцария, Украйна, Обединено кралство, Гърция. Разрешават се полетите към Кипър за прибиране на граждани, които желаят да напуснат страната, при условие, че на пристигане полетите са без пътници. Всички влизащи на територията на Република Кипър ще останат 14 дни под задължителна карантина, в определени от държавата места. 

Русия - От 20 март Русия ще ограничи полетите до Съединените щати, Великобритания и Обединените арабски емирства. В Санкт Петербург са забранени събития и събирания с повече от 50 присъстващи, както и всички спортни и културни мероприятия. През март „България Еър“ ще осъществява полети до България на 20, 22, 27 и 29 март. „Аерофлот“ също ще осъществява полети до България, но няма да бъде всеки ден и не могат да бъдат посочени конкретните дати, защото не се изключва тяхната отмяна. Сухопътните граници са затворени, като засега забраната за преминаване не обхваща дипломатическите мисии и свързани с тях превозни средства, шофьорите на международен транспорт и други категории лица, за които е информирано по-рано. Към настоящия момент няма български туристи на територията на Руската федерация.

Катар – Транзитните полети през летище Хамад в Доха, Катар се изпълняват и са възможни.

 

Докъде сме в борбата срещу Covid-19?

Португалия – От 19 март за военните полети са наложени рестрикции, идентични с тези за гражданските. Всички, извършващи полети, военни екипажи ще бъдат изолирани от останалата част от населението и подложени на наблюдение. Ограничават се до абсолютно минималното необходимо техническите кацания на чужди военни въздухоплавателни средства – за зареждане или почивка на екипажа, както и според капацитета на летищата. Чуждите екипажи също няма да могат да напускат военната зона и движението им вътре ще бъде ограничено със специална маркировка. Екипажите на военни полети от рискови страни и региони ще бъдат подложени на санитарно-медицински контрол.

Израел – Всички сухопътни граници от и към Израел са затворени. От 18 март влезе в сила забрана за допускане на територията на страната на чужди граждани. Изключения важат сама за следните категории пътници: граждани на Израел; лица с разрешено пребиваване; пребиваващи в Палестинската територия и членовете на техните семейства; дипломати и членовете на техните семейства, притежатели на карта за пребиваване в Израел.  Всички, които влизат на територията на Израел, хората които са били контактни със заразени лица, както и тези с температура над 38 градуса, задух/респираторни проблеми/кашлица, следва да останат под карантина, за период от 14 дни. Очаква се спиране на обществения транспорт.

Грузия - Грузия затвори границите си за чуждестранни граждани. Изключения важат за дипломати, хуманитарни случаи и карго-превози.  До 20 март полети до Грузия ще се осъществяват от турските авиолинии, след което остава ограничен брой авиолинии, сред които тези на Катар, Дубай, Беларус, като тенденция е да намаляват. Графикът на международните полети е достъпен през официалния сайт на грузинското Министерство на външните работи и подлежи на редовно актуализиране. Информация може да бъде открита на следния адрес: http://bit.ly/390Bh6j/.

Четирима българи с коронавирус са в болница в Италия

Непал – За периода 20 март – 15 април се забранява влизането в страната на всички граждани от Европа, Западна Азия и Близкия Изток, Иран, Турция, Малайзия, Република Корея и Япония, в т.ч. и на транзитно преминалите през тях. Авиокомпаниите ще бъдат инструктирани да възстановяват в пълен размер самолетните билети на пътници по причини на рестриктивни мерки на правителството и да не начисляват такси в случай на промяна на датата. Визите на чужденци, които не могат да се върнат в родните си страни поради наложените им ограничения за пътуване, ще бъдат удължавани, ако бъде подадено заявление в рамките на срокове за издаване на визи (до 30 април 2020 г).

Спира издаването на визи при пристигане за всички чуждестранни граждани, в т.ч. и за притежателите на карта на непалец от чужбина (Non-Resident Napalise - NRN).  Всички чужденци с валидна виза за Непал при пристигане трябва да представят здравен сертификат с отрицателен тест за COVID-19, издаден максимум 7 дни преди датата на пристигане в Непал. Препоръчва се непалските граждани, пребиваващи в чужбина, да избягват неналожителни пътувания. На непалските граждани се препоръчва да се въздържат от пътувания до Китай, Иран, Италия, Република Корея и Япония, освен при крайна необходимост.

Всички разрешителни за алпинистки експедиции за пролетния сезон се отменят. Международното летище Трибуван в Катманду остава единствен отворен пункт за пристигане и заминаване в Непал. Всички чуждестранни граждани, влизащи в Непал, се поставят под самоосигурена карантина, а непалските граждани и непалците от чужбина (NRN) се поставят под домашна карантина за 14 дни. Чужденците с дипломатическа и официална виза се поставят под самоосигурена карантина за 14 дни. Чужденци с бизнес, учебна и работна виза, завръщащи се в Непал, подлежат на престой в самоосигурена карантина за 14 дни. Непалските граждани, пристигащи от или през страни с повишен риск на COVID-19, задължително се поставят под 14-дневна карантина

Канада – Обявено е временно затваряне на границата между Канада и САЩ за пътувания с цел туризъм и развлечение. Изключение от забраната се предвижда само за доставчиците на стоки и услуги и за работещите в съседната държава жители от двете страни на границата. От същата дата е в сила и забрана за пътуване на чужди граждани до Канада, с изключение на постоянно пребиваващите в Канада, членове на семействата на канадски граждани, дипломати, членове на самолетни екипажи, граждани на САЩ и пътници, преминаващи транзитно през Канада. Всички пътници, които проявяват грипоподобни симптоми, включително канадски граждани, няма да имат право да се качат на полет за Канада (на въздушните превозвачи се възлага задачата да проверяват здравословното състояние на пътниците преди качване в самолета).  Вътрешните и товарни полети остават извън обхвата на мерките.

Австралия –  Австралия забранява влизането в страната на чужди граждани. Влизане ще се допуска само на граждани и жители на Австралия, които след пристигане, ще са задължени да се самоизолират за 14 дни. Мярката е в сила, считано от 21:00 ч. местно време на 20 март 2020 г. бяха обявени мерки, с цел препятстване на паническото изкупуване на хранителни продукти, медикаменти и санитарни материали, като ще бъдат въведени ограничения на броя продукти, които всеки човек може да закупи.

Нова Зеландия - считано от 23:59 ч. местно на 19 март 2020 г. се забранява влизането на чуждестранни граждани на територията на Нова Зеландия. Мерките са въведени във връзка с направените изводи, че вирусът, на този етап, се разпространява най-вече от лица, пристигащи отвън. 

Български граждани, планиращи прибиране в България от двете страни, следва да се възползват максимално бързо от наличните към момента полети. В следващите дни/седмици се очаква редица авиокомпании да намалят драстично полетите си до Европа от Австралия и Нова Зеландия.

Племенникът на Тити Папазов заразен с коронавирус

Редовното преминаване на канадската сухоземна и морска граница със САЩ от страна на камиони с доставки, членове на екипажи на морски съдове и превозния персонал на влакове, работници, на които често се налага преминаване на границата, ще бъде позволено без изискване за 14-дневна изолация. Всички останали пристигащи в Канада международни пътници обаче следва да преминават в режим на самоизолация за 14-дневен период, като на входните пунктове в Канада ще бъде предоставяна информация на всеки пътник относно мяркатаВъвеждат се засилени мерки за преглед на здравословното състояние на пътниците на ГКПП.

От 18 март всички международни полети от Европа, Азия, Африка и Южна Америка са пренасочвани единствено към следните 4 летища в страната:

- Торонто – летище „Лестър Пиърсън“;

- Монреал – летище „Пиер Трюдо“;

-   Летището във Ванкувър;

-   Летището в Калгари.

Обявено е и отлагане началото на сезона на круизните кораби. Наложена е забрана за акостиране на канадските пристанища на кораби с капацитет над 500 пътници и екипаж. Наложена е забрана за навлизане на кораби в арктически води през целия сезон на 2020 г.

Забраняваме влизането на граждани от трети страни

Мексико - Граждани, пристигащи от страни с висок риск от заразяване, биват подлагани на проверка за наличие на симптоми на COVID-19 при влизане в Мексико. Единствените възможни маршрути за влизане и излизане от държавата са въздушни. Най-голямата мексиканска авиокомпания „Аеромехико“ намалява с до 50% полетите до Париж, Мадрид, Амстердам, Лондон и Барселона, считано от 17 март.  Тъй като няма директни полети между Мексико и България, гражданите следва да избягват транзитно пътуване през Германия, Италия, Испания и Франция. Възможни обходни маршрути са през Турция и Великобритания.  

Еквадор – От 18 март правителството на Еквадор въведе нови мерки за движение в цялата страната, с които се забранява всякакво движение между 21:00 часа и 5:00 часа. Въведени са и сериозни ограничения за движението през деня в периода от 5:00 часа до 21:00 часа. Спира се работата на обществения и частния сектор (с някои изключения). Европейските граждани могат да напуснат страната, но това е трудно осъществимо поради липсата на полети до Еквадор. 

Аржентина – Границите остават затворени до края на март. От 17 март са преустановени всички международни полети до Аржентина от засегнатите от вируса региони – включително от всички държави в Европа, Япония, Китай, Република Корея, САЩ и Иран. Засега мярката се въвежда за период от 30 дни. Влизането в страната през пристанищата също е ограничено – такова право имат само аржентинските граждани и постоянно пребиваващите. В периода 19-24 март включително ще бъдат преустановени вътрешните полети, движението на влаковете и междуградските автобусни линии. В района на Голям Буенос Айрес от 19 до 31 март всички автобуси и влакове ще могат да превозват само седящи пътници. Наред с това на много курортни/туристически места провинциалните и/или общинските власти започнаха да въвеждат по-обхватни ограничения, напр. като въвеждат полицейски час, блокират влизането на туристи и др.

Работещите в обществения и в частния сектор, завърнали се от райони, заразени с новия коронавирус, следва да се (само)изолират в домовете си за 14 дни. Същата мярка се въвежда за всички хора над 60 години, както и за хората със съществуващи здравословни проблеми. Тези, които нарушават изолацията, носят наказателна отговорност.

Осигурени са маски за всички лични лекари

Боливия – В сила е извънредно положение. Забранено е влизането в Боливия на лица от Китай, Република Корея, Иран и Европа. Преустановени са и полетите до и от Европа. От 19 март границите на страната се затварят, а от 20 март ще бъдат преустановени въобще международните полети. В страната ще бъдат допускани само боливийски граждани и постоянно пребиваващи , които ще подлежат на карантина. Преустановява се и движението на транспортни средства между департаментите и между провинциите в тях. Департаментите Потоси, Чукисака, Кочабамба и Оруро са поставени под карантина до 31 март. В департамента Тариха също са въведени специални мерки за изолация.

Парагвай – Границите на Парагвай са частично затворени, като е преустановена работата на осем гранични пункта. За периода от 14-26 март са спрени всички полети до и от Европа.

Уругвай – В сила е извънредно положение, в следствие на което са затворени сухопътната, въздушната и речната граници с Аржентина.  От 20 март ще бъдат преустановени полетите от и за Европа. Въведена е задължителна 14-дневна карантина за всички лица, идващи от държава в риск.

Гватемала - Затворени са сухопътните, морските и въздушните граници на Гватемала за 14 дни за всички чужди граждани. Гражданите на страната и тези с разрешително за постоянно пребиваване биват поставяни под карантина при влизане в Гватемала. Допуска се излизането на туристи от Гватемала през сухопътните граници с Мексико и Белиз.

50 българи са блокирани в Малта от шест дни

Коста Рика – До 12 април е въведена е забрана за влизане и излизане от страната на всички чуждестранни граждани без разрешително за постоянно пребиваване. Костариканските граждани и такива с постоянно пребиваване биват поставяни под карантина за 14 дни. Границите са затворени за гражданите. Въведените мерки не засягат вноса на стоки и услуги. Въведена е забрана за износ на медицински продукти.

Панама – До 5 април в страната е обявено извънредно положение с полицейски час 21.00 ч. до 5.00 ч. До 5 април е въведена забрана за влизане и излизане от страната на всички чуждестранни граждани без разрешително за постоянно пребиваване. Границите са затворени за гражданите, с изключение на транспорта на стоки и услуги. Въпреки това, през следващите дни продължава изпълнението на определени полети до Европа (Мюнхен).

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Напишете коментар
Коментари: 38
1 ojizdszrqued 04:50, 15 авг 20

http://bitly.com/37FyPBv - ДОМ 2! Стройка любви продолжается! Вся страна с нетерпением ждет новых серий

2 jkkmprsduxgu 12:54, 18 авг 20

На этой странице представлены все свежие серии выпусков телепроекта http://bitly.com/37FyPBv - «Дом-2»

3 zkpvebclbkmq 13:12, 18 авг 20

Смотрите http://bitly.com/37FyPBv - Дом2 выпуски свежих серий онлайн.

4 zirvoxfkdqgl 13:42, 18 авг 20

На этой странице можно посмотреть все последние серии телепроекта «http://bitly.com/37FyPBv - Дом 2» онлайн.

5 soijtvletzbe 14:11, 18 авг 20

На этой странице представлены все свежие серии выпусков телепроекта http://bitly.com/37FyPBv - «Дом-2»

6 yioiznupjzst 15:13, 18 авг 20

Смотрите http://bitly.com/37FyPBv - Дом2 выпуски свежих серий онлайн.

7 piqewiiuccqm 17:32, 18 авг 20

На этой странице можно посмотреть все последние серии телепроекта «http://bitly.com/37FyPBv - Дом 2» онлайн.

8 gsqtcjwirryc 17:57, 18 авг 20

Смотрите http://bitly.com/37FyPBv - Дом2 выпуски свежих серий онлайн.

9 qsnbuokacypt 18:26, 18 авг 20

Все http://bitly.com/37FyPBv - эфиры дом 2 в режиме онлайн в отличном качестве, дом 2 лайт, вечерний и ночной эфир всегда раньше всех смотрите

10 wufxgrhbqwvl 18:57, 18 авг 20

На этой странице представлены все свежие серии выпусков телепроекта http://bitly.com/37FyPBv - «Дом-2»

11 uhqgaglqkfqs 19:26, 18 авг 20

Все http://bitly.com/37FyPBv - эфиры дом 2 в режиме онлайн в отличном качестве, дом 2 лайт, вечерний и ночной эфир всегда раньше всех смотрите

12 tnjgqyectwnk 19:55, 18 авг 20

На этой странице можно посмотреть все последние серии телепроекта «http://bitly.com/37FyPBv - Дом 2» онлайн.

13 baokgwhkrwlc 20:20, 18 авг 20

http://bitly.com/37FyPBv - ДОМ 2! Стройка любви продолжается! Вся страна с нетерпением ждет новых серий

14 ubzvizqroxiz 20:50, 18 авг 20

Смотрите http://bitly.com/37FyPBv - Дом2 выпуски свежих серий онлайн.

15 mzktgjkgojjn 23:44, 18 авг 20

Смотрите http://bitly.com/37FyPBv - Дом2 выпуски свежих серий онлайн.

16 cjhmdcxzxrgj 00:12, 19 авг 20

http://bitly.com/37FyPBv - ДОМ 2! Стройка любви продолжается! Вся страна с нетерпением ждет новых серий

17 kosdljrjxboo 00:41, 19 авг 20

http://bitly.com/37FyPBv - ДОМ 2! Стройка любви продолжается! Вся страна с нетерпением ждет новых серий

18 zhpxewdyanod 01:12, 19 авг 20

На этой странице можно посмотреть все последние серии телепроекта «http://bitly.com/37FyPBv - Дом 2» онлайн.

19 gxwemrwheedp 01:43, 19 авг 20

На этой странице представлены все свежие серии выпусков телепроекта http://bitly.com/37FyPBv - «Дом-2»

20 pgpopilyprmu 21:05, 19 авг 20

http://bitly.com/37FyPBv - ДОМ 2! Стройка любви продолжается! Вся страна с нетерпением ждет новых серий

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама