В кои градове въвеждат вечерен час?

14:36, 19 мар 20 25 4641 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Коронавирусът продължава да властва в страната. В опит за ограничаване на заразата, превантивните мерки стават все по-твърди. В някои градове на страната властите въведоха вечерен час, с който се цели дисциплиниране на гражданите. 

Смолян

Община Смолян въведе вечерен час за територията на всички 10 общини. Забраната за излизане на граждани от домовете им ще важи от 22.00 до 06.00 часа.
Драстичната мярка се въвежда след установен случай на заразен с коронавирус в града.

Брезник

Вечерен час за малолетни и непълнолетни лица е въведен в Брезник. Заповедта е на кмета Васил Узунов и влиза в сила от днес. След 20 часа децата и жителите на общината под 18-годишна възраст нямат право да напускат домовете си.

Елин Пелин

От днес до 29 март в община Елин Пелин също се въвежда вечерен час. Жителите не трябва да излизат във времето от 20 до 6 часа сутринта, изключение се прави само за работещите на смени или нуждаещите се от медицинска помощ. Въвежда се и вечерен час от 18 часа за непълнолетните в цялата община.
Причината за новата мярка е семейство с положителни проби за коронавирус, поставено под карантина в дома си в село Голема Раковица.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама