Армията предостави маски за шофьорите в градския транспорт в София

15:05, 19 мар 20 / София 25 2663 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Министерството на отбраната се е отзовало на искането на Столична община да бъдат предоставени предпазни маски за градския транспорт в София. Новината съобщи председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера. Той публикува в профила си във Facebook снимки на дарението и благодари на военния министър Красимир Каракачанов и на началника на кабинета му Илия Налбантов.

В кои градове въвеждат вечерен час?

Днес маските бяха доставени на Столичен автотранспорт и Столичен електротраспорт с помощта на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и разпределени по гаражите. Предпазните средства ще бъдат раздадени в гаражите и депата с инструкции за поддържането и почистването им и срещу подпис“, написа Контрера. Той обясни, че продължава снабдяването на транспортните оператори с предпазни средства, както и дезинфекцията на превозните средства и пероните на метрото.

Осигурени са маски за всички лични лекари

Работещите в обществения транспорт са една от професионалните групи, които са на първа линия и трябва да оценяваме труда им. Отново благодаря на армията, че се отзова и оказа помощ на обществения транспорт в този напрегнат момент“, посочва още общинският съветник.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама