Акция в два столични квартала с ромско население за спазване на мерките за Covid-19

22:08, 19 мар 20 / София 25 4980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в София е блокирала квартал "Факултета". Заедно с екипи на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) полицаите ще призовават живеещите там да спазват мерките срещу коронавируса и да не се събират на големи групи, предаде БНР.

Подобна акция има и в квартал "Христо Ботев".

Екипи на полицията с мегафони обясняват на живеещите в квартал "Факултета" да се приберат по домовете си и да не се събират повече от двама на открито.

За целта на два от изходите на квартала ще бъдат изградени и контролно-пропускателни пунктове.

Прокуратурата: Столичните райони да преценяват за КПП-та на ромските квартали

„В случая директорът на СДВР изпълнява разпореждане на Районната прокуратура в София. С тези действия, които се предприемат не само в столицата, а и във всички областни градове, ние се стремим да контролираме този процес, защото бройката на хората под карантина не е никак малка“, коментира главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов по Нова телевизия.

По-рано днес беше съобщено, че заради информации в медиите за струпване и движение на групи от хора в столични квартали с преобладаващо ромско население, в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването, Софийската районна прокуратура е възложила на съответните районни кметове и на началниците на районни управления при СДВР да преценят дали не се налага въвеждане на контролно-пропускателен режим.

Възложената от прокуратурата проверка е, за да установи дали са взети необходимите противоепидемични мерки срещу Covid-19, както и какви са предприетите мерки по отношение на хора, които нарушават карантинния си период след завръщане от рискови държави.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама