Ангел Кунчев: Броят на заболелите е около 110

22:14, 19 мар 20 25 3744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има още 2 или 3 потвърдени случая и така положителните проби за коронавирус у нас вече са около 110. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по Нова телевизия. Тази информация дойде само час, след като от началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за NOVA, че заболелите са 107.

Ген. Мутафчийски: Утре става ясно дали имаме излекувани от коронавирус

"Надяваме се, че и с промяната на времето, и с набирането на все повече хора в колектива, които имат имунитет, вирусът неминуемо ще започне да се самоограничава. Въпросът е кога ще стане това. Мисля, че 2,5-3 месеца е разумен срок“, коментира д-р Кунчев.

По думите на Кунчев до момента няма открито лекарство или ваксина за COVID-19. “Всъщност има съобщение на американски учени, че ваксина вече е създадена. Само че процесът на доказването й на различни модели и накрая на човек, и за ефективност и за безопасност, няма как да стане за по-малко от 4-5 месеца. Това е най-оптимистичният вариант. Реално в живота става за 1,5-2 години“, коментира главният здравен инспектор.

Четирима българи с коронавирус са в болница в Италия

"Ние взехме най-доброто на базата на това, което видяхме в Китай", каза още Кунчев. И препоръча на хората да гледат телевизия, да четат книги или да се запишат на онлайн курс, докато спазват препоръките на властите да стоят по домовете си.

Д-р Кунчев обясни, че резултатите от пробите за коронавирус излизат до 24 часа. Но ако има много такива за изследване, процесът отнема по-дълго време. „Няма как да останат само тези три смъртни случая. Вирусът тепърва ще циркулира. Може би следващата стъпка ще е ограничаване на движението на възрастните хора“, обясни той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама