Фандъкова към софиянци: От нас зависи да не стигаме до пълна карантина

09:51, 20 мар 20 / София 25 2655 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Здравните заведения в София имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване", това написа в социалните мрежи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Тя съобщи, че в последните часове разговаря с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в столицата. "От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират", написа Фандъкова. 

112 са вече заразените с коронавируса у нас

"Разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът", допълни още тя, като за пореден път призова възрастните хора да останат вкъщи. 

"Вашите деца и внуци с радост ще отделят от времето си, за да имате храна и лекарства. За тези, които са сами, екипи на общината доставят стоки от първа необходимост в домовете им". Фандъкова помоли и всички родители и млади хора да не посещават детските и спортни площадки в парковете и градините.

БЛС настоява за пълно затваряне на София

"Днес, в деня на първа пролет, когато времето ни обещава топли слънчеви дни, Ви моля, да останете вкъщи. С дисциплина, самоограничения и отговорно поведение можем да предотвратим налагането на много по-строги мерки в града ни, каквато е пълната карантина, която виждаме в италианските градове и вече в Банско", призова столичният кмет. 

Националният оперативен щаб има готовност и за по-твърди мерки, но при разрастване на случаите в столицата. 

"От вчера заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори предприехме засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на София. Продължаваме дезинфекция около големите болници, в кварталите, на пешеходните подлези и пазарни площадки", обяви Фандъкова. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама