Шефът на „Уолтопия“ с нова идея: Да внесем респиратори без сертификат от Китай

15:20, 20 мар 20 25 2649 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Собственикът на най-голямата компания в света за катерачни стени "Уолтопия" Ивайло Пенчев разбуни духовете в обществото с ново предложение. След като преди дни той изяви желание да дари 222 хил. лв. и пет респиратора, но с условие неговите служители при нужда да се лекуват с тях с предимство, сега има нова идея.

Докъде може да стигне собственикът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев

Пенчев се обръща към правителството с молба да разреши доставката на респиратори без СЕ сертификат. Той твърди, че на фона на големия недостиг на машини в целия свят е много трудно да бъдат открити и закупени такива със сертификат. Бизнесменът обаче съобщи, че заедно с голяма група предприемачи са открили и дори поръчали респиратори, но от производители в Китай, които нямат СЕ сертификат.

Намерихме машини, които поръчахме от Китай, но първите ще пристигнат най-рано около 10-ти април. Ситуацията се усложнява с всеки изминат час. Фирмите, които имат CE сертификат, са изключително търсени от целия свят и респираторните им апарати са свършили навсякъде. Борбата е за всяка машина, за всеки час. В същото време има производители, които имат количества апарати на склад, но те нямат този CE сертификат. Те могат да доставят“, обясни Пенчев.

Шефът на „Уолтопия“ направи щедро дарение на „Александровска“, но при едно условие

Важно е обаче да се отбележи, че СЕ е сертификат на Европейската икономическа зона и правителството не може да разпореди да се игнорира липсата му. Пенчев обаче смята, че е разумно в този кризисен период да бъде допусната доставка на такива машини въпреки липсата на сертификат. „По-конкретно: ако една такава машина е одобрена за ползване в Китай, да може да се ползва и в България без допълнително сертифициране. Предлагаме на българското правителство да разреши това веднага, преди някое друго правителство да го е направило и тези машини също да се изчерпат“, посочи бизнесменът.

„Ако всеки предприемач успее да купи дори една машина, ще има достатъчно и никога никой няма да остане без въздух в България”, завършва Пенчев.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама