Дарението на Трифонов за екипа на Александровска болница е по сметка на министерството

16:31, 20 мар 20 25 6676 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Вчера аз реших да направя дарение от 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитари от Александровска болница, които се грижат за пациентите с коронавирус. Оказа се, че заради промени в законодателството, аз, въпреки моето желание, не мога да дам парите директно на тях. Законът ме задължава да ги преведа в дарителската сметка на Министерство на здравеопазването. Написа Слави Трифонов в профила си в Социалната мрежа „Фейсбук“.

„Така че аз нямах избор и затова спазих закона и днес в 15 и 45 часа преведох сумата от 100 000 лева по сметката на Министерство на здравеопазването“, пише той.

„Но тъй като искам да бъда сигурен, че парите няма да бъдат насочени някъде другаде, днес изпратих официално писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в което изрично посочвам, че волята на дарителя, тоест моята воля, е тези пари да стигнат точно до тези достойни 35 мъже и жени, санитари и медицински сестри в Александровска болница“, разказва още Трифонов.

Слави Трифонов дарява 100 000 лв. за заплатите на медицинските сестри и санитарите в „Александровска“

„И тук е моментът да се обърна отново към депутатите, министрите и президента, че не е лошо да дарят заплатите си за справяне с епидемията от коронавирус. Разбира се, партиите трябва да дарят и партийните си субсидии. Защото техните заплати и техните субсидии са нашите пари. И в този момент е нужно да отидат там, където е най-необходимо“, потвърждава позицията си слави Трифонов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама