Ватиканът опрощава греховете на поразените от COVID-19

18:15, 20 мар 20 / Свят 25 2397 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Католическата църква от днес предоставя прошка - при определени условия - за греховете на вярващите, поразени от коронавирус, съобщава БГНЕС.

Декрет, публикуван от Ватикана, обхваща също и здравните работници, и онези, които се молят за тяхното благосъстояние. Роднините, които се грижат за болните членове на семейството, също могат да бъдат простени. Условията включват болните да произнасят определен брой молитви или да отбелязват важни празници от разстояние. Онези, които се молят за доброто състояние на полагащите грижи, трябва също да почетат Библията „поне за половин час“.

Жертвите на коронавируса в света надхвърлиха 10 000

Указът е издаден ден, след като Италия изпревари Китай по най-много смъртни случаи вследствие на коронавируса. Пандемията е убила над 3 400 души в средиземноморската страна.

Във Ватикана има една инфекция. Папа Франциск бе тестван за вируса като предпазна мярка, след като миналия месец бе чут да кашля. Ватиканът досега не е потвърдил или отрекъл, но многократно бе подчертано, че 83-годишният понтиф няма COVID-19.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама