Илиан Тодоров: Депутатите да се откажат от безотчетните около 2000 лева

21:05, 20 мар 20 / Политика 25 2322 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров призова народните представители да се откажат от безотчетните представителни около 2000 лева, които получават всеки месец, съобщиха от администрацията му.

Според Тодоров в извънредно положение това би било най-логичното и морално решение.

“Като областен управител съм солидарен с решението на народните представители в извънредно положение държавните служители да не получават средства за представително облекло. Вярвам, че всеки от нас трябва в този тежък момент да даде своя принос, за да облекчи харчовете на държавата. Правителството взима достатъчно мерки, за да подкрепи социално слабите, бизнеса, да ограничи щетите за икономиката, още повече, че се очаква дефицит. Извънредното положение изисква извънредни мерки, а какво по-редно от това депутатите да си гласуват и отпадането на тези около 2000 лв. представителни, безотчетни пари.

Марешки дойде в парламента със защитно облекло

Уважаеми, депутати, убеден съм, че нямате нужда от тези пари, тъй като сега пътуванията са ограничени, събиранията на много хора на едно място са забранени и не може да проведете срещи с многобройните си избиратели. Помислете, ако за вас 2000 лв е нещо, получено над заплата всеки месец, то за много българи те може да са лекарства, животоспасяваща апаратура, дори и маски, за да се пазят. Колко струва един жест към народа? Убеден съм, че много повече от 2000 лева!”, казва Тодоров.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама