Разширяват периметъра на блокадата в Банско

21:26, 20 мар 20 25 3752 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Разширяват периметъра на блокадата в Банско. Влизането и излизането от града са забранени за 14 дни. Там се допускат само доставчици на хранителни продукти. Въпреки мерките напрежение в курорта няма, съобщава Нова телевизия.

Няма и бедстващи туристи, обявиха от кметството. Всички британци вече са извозени. Осигурени са 1500 маски за многократна употреба в хранителните магазини. 

От общинския кризисен щаб в града съобщиха, че няма бедстващи хора. Осигурен е подслон и изхранване на нуждаещите се. Хотели в курорта също се включиха в помощ на хора, които не могат да се справят сами с ограниченията на карантината. За тях се приготвя топла храна, която се доставя до домовете им, предава и БНТ.

Пътуванията с влак - само при доказване на целта им

И докато курортът чака края на карантината, хотелиерите са притеснени, че пандемията може да ги доведе до фалити.

„Нямаме формула, по която да имаме път за изход. Много трудно ще бъде. В близките три месеца въобще няма да имаме резервации“, обяви хотелиерът Малин Бистрин. Според него държавата трябва да предприеме спешни мерки и да подкрепи туризма.

„Да бъдат разсрочвани осигуровки, задължения, които в момента самите фирми не могат да генерират. Банките трябва да проявяват разбиране“, каза още той.

Отсега е ясно, че летният сезон в Банско ще бъде нулев.

Строги мерки срещу разпространението на коронавируса са предприети и в съседната на Банско община Белица. Стотици жители на общината са работили в ски курорта, затова всички, които са били там до 13 март, в момента са под карантина в домовете си. В социалните мрежи се появи клипче, на което се вижда как жена от ромския квартал, завърнала се от Италия, празнува в една стая с още няколко души. Това е една от причините в ромската махала на Белица да се наложат допълнителни ограничения.

За всички жители на Белица е въведен вечерен час, като те трябва да си останат по домовете задължително в часовете от 20 вечерта до 6 часа сутринта.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама