Кметът на Перник: От една криза градът влезе в друга

09:15, 21 мар 20 / Политика 25 3584 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Изграждането на водопровода за Перник е на финалната права, това заяви в ефира на bTV кметът на града Станислав Владимиров.

Снимка: БГНЕС

Тестовете са дали лека авария, но по думите му това е нормално. Тя е отстранена и съоръжението се обеззаразява. Уверението на фирмата изпълнител е, че от началото на седмицата Перник ще може да черпи вода от новия водопровод през Мало Бучино.

Новата тръба за Перник даде дефект

Градът ще мине на по-лек режим на водата. От ВиК дружеството уверяват, че днес вода ще бъде пусната на перничани около 10 ч. Така ще бъде и в неделя. „За съжаление от една криза Перник влезе в друга“, коментира Станислав Владимиров.

Ако язовир „Студена“ продължи да се пълни с бързи темпове, в края на пролетта водният режим в Перник може да отпадне. Това обаче зависи и от други институции.

Станислав Владимиров заяви още, че ако министърът на екологията Емил Димитров продължи „с нелепите си внушения“ по негов адрес и с клеветите, е много вероятно да се видят в съда.

Снимка: БГНЕС

Пускат водата на перничани до дни – водопроводът е готов

Той нарече поведението му „лековато“ и заяви, че е недопустимо човек на такъв висок пост да се държи по този начин и да прави внушения. "Три месеца след като пое министерството, Емил Димитров не разбра кое е общинско дружество и кой за какво отговоря", каза Владимиров. 

Снимка: БГНЕС

"Ние няколко месеца сме изправени пред огромно изпитание. Този човек посети Перник веднъж, за да пуска нелепи шеги, после уж дошъл още веднъж, никой не разбрал", допълни още той.

Миньорският град е на воден режим от 18 ноември миналата година, а от декември е в бедствено положение заради водната криза. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама