Две вериги даряват 300 хил. лева за осем дихателни апарата

14:07, 21 мар 20 25 2218 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Kаufland България и Лидл България даряват 300 000 лева за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването.

Фирма дарява на „Александровска“ нужната сума за един респиратор

Двете компании, които са част от германската група Schwarz, обединяват усилия в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани.

Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

Решението дарението да бъде насочено към Министерството на здравеопазването е взето след консултация с председателя на Националния оперативен щаб в лицето на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, като разпределението на респираторите по места и болници ще се извърши след изрична препоръка на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

„Изразяваме надежда дарението да допринесе за справяне с огромното предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество“, заявиха в съвместно изявление управителите на Kaufland България - Иван Чернев и на Лидл България Милена Драгийска. Те благодариха на всички медицински специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса, както и на всички институции, ангажирани с ограничаването на неговото разпространение.

„Благодарим от сърце и на нашите служители, които в ситуацията на извънредно положение в България работят неуморно за това хората в страната да имат достъп до храна и стоки от първа необходимост“, се казва в изявлението.

От Kaufland България и Лидл България призоваха клиентите да следват препоръките на здравните власти. Двете компании за пореден път увериха, че няма нужда от презапасяване с хранителни продукти, защото разполагат с достатъчно наличности. От двете търговски вериги подчертаха, че осъзнават отговорността си към обществото и ще продължат да се грижат за това да отговарят на нуждите на клиентите и да оказват пълно съдействие на властите.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама