Нормалният живот се завръща в Китай

19:27, 21 мар 20 / Свят 25 3278 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

В Китай - без Хонконг и Макао, където огнището на вируса се появи в края на декември, към днешна дата има 81 008 заразени, от които 3 555 души са починали, а 71 740 души са се възстановили. Страната обяви 32 нови случая и седем нови смъртни случая от петък насам.

Ситуацията в Китай продължава да се нормализира и нормалният начин на живот се завръща, въпреки това в различните региони възстановяването върви с по-бавни темпове, Китайските компании възобновиха изграждането на повече от 89% от ключовите инфраструктурни съоръжения, които бяха спрени заради борбата с коронавируса в страната, съобщи БГНЕС.

Расте броят на починалите в Гърция, Турция и Испания, нови мерки в Италия

В южната част на Китай делът на подновените строителни проекти е около 98%, докато в северната част - само 60%. Спевероизточната и северозападната част на КНР се връщат към дейност с доста бавни темпове, но все пак са победители в битката с коронавируса.

Работата по изпълнението на големи енергийни проекти до голяма степен е възстановена. Това се отнася и за източния маршрут на китайско-руския газопровод.

В същото време самолет от Китай с 500 000 предпазни маски в помощ на Гърция кацна днес на международното летище в Атина. Те са дарение от китайската държавна електрическа компания и от гръцката „Адмие“, от която Пекин държи 25%. Маските ще бъдат раздадени най-вече на болници.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама