Борисов създава Медицински експертен съвет заради COVID-19

11:29, 22 мар 20 / Политика 25 2803 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите във взимането на икономическите и социални решения. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на среща в Министерски съвет с проф. Коста Костов - консултант по белодробни болести в столичната Университетска болница "Света Анна". Това стана ясно от пряка видеовръзка, показана в профила на премиера във Фейсбук.

Снимка: БГНЕС

„Щабът е подчинен на правителството, Медицинският съвет е подчинен на правителството. Най-доброто между двете става задача за изпълнение от министрите”, обясни Борисов. Между Кризисния щаб и Медицинския съвет трябва да има диалог, каза още премиерът. "Целта е повече мозъци, повече професори, учени, да ни помагат", допълни той.

Болните в България са вече 171, новите случаи са 29

Съветът ще трябва отговаря на важни медицински въпроси и ще дава два пъти седмично на брифинги по чисто медицински въпроси. „Искаме максимално да обединим всички и да намерим най-добрите решения”, каза Борисов. По думите му новият щаб ще се състои от 4 или 5 специалисти.

„Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки навреме”, заяви от своя страна проф. Коста Костов, който ще ръководи съвета. Съставът на съвета ще бъде предложен от проф. Костов.

Той предложи платформа, в която лекарите да могат да влизат и да задават въпроси, да изтеглят най-важната информация. В нея Медицинският съвет ще отговаря на чисто медицински въпроси на журналистите. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама